Aangeboden door: Synvest

De groeiende populariteit in vastgoedbelegging bij particulieren

Foto: Unsplash

Sta je op het punt om in vastgoed te beleggen, maar weet je niet zo goed hoe je als particulier in vastgoed kunt beleggen. In een notendop worden hier enkele hints gegeven waarop je moet letten wanneer je met een vastgoedinvestering wil beginnen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Beleggen in vastgoed doe je niet over één nacht ijs. Een voorbereiding dringt zich eerst op voor dat je met het echte werk start.

Enkele beweegredenen waarom een particulier in vastgoed wil investeren

Beleggen in vastgoed wint de laatste jaren aan populariteit bij particulieren en is aan een ware opmars bezig. Daar zijn enkele redenen voor. Een daarvan is dat vastgoed zijn waarde behoudt. Investeren in vastgoed is niet alleen een tastbare belegging, maar is ook een investering die op middellange termijn waardevast is. Met een vastgoed in onderpand kan je altijd op iets terugvallen en schept in zekere mate een financiële onafhankelijkheid.

Een andere reden voor consumenten om in vastgoed te investeren is dat het simpelweg veel meer oplevert dan sparen. Spaargeld met 0 procent of negatieve rente op een bankspaarrekening is het sop de kool niet meer waard. Daarom stappen ‘klassieke’ particuliere spaarders af van het eeuwenoude spaarmodel en zoeken ze nieuwe uitdagingen op. Eén van die opties is investeren in vastgoed wat vaak heel lucratief is.

Financiering van vastgoed voor particulieren: enkele opties op een rijtje

Je hebt de knoop doorgehakt en wil nu gaan investeren in vastgoed. Maar hoe kan je als particulier in vastgoed investeren? Er zijn een paar mogelijkheden om in overweging te nemen. Volgende investeringen zijn op dit ogenblik trendy:

● Via een hypotheeklening

Dit is één van de meest gebruikte investering voor vastgoed. Dit kan door middel van een persoonlijke hypotheek hoewel je dan moet kijken of je een vastgoed pand mag verhuren. Een andere mogelijkheid is een verhuurder hypotheek. Het grote nadeel is dat deze hypotheek vrij duur is. Zakelijk zijn er wel opties zoals een vastgoedlening.

● Via een vastgoedfonds

Steeds meer particulieren beleggen direct in vastgoedfondsen via partijen als Synvest en Corum.

● Handje contantje

Dit is alleen maar voorbestemd voor de ‘gelukkige’ vastgoedinvesteerder die voldoende spaargeld op de bank heeft staan

● Crowdfunding als bondgenoot

Om kapitaal te beleggen voor je vastgoed kan je eventueel geld inzamelen dankzij de formule van crowdfunding. Er zijn altijd mensen die in je project geloven en een bijdrage willen leveren

● Privaat kapitaal zoeken

Via een bepaald netwerk kan eventueel privaat kapitaal worden opgehaald. Het geleende geld ligt vaak een stuk hoger dan bij een hypothecaire lening die je afsluit

Wat zijn zoal de voordelen voor een particuliere vastgoedinvesteerder?

Wie overweegt om als particulier in vastgoed te beleggen, kan rekenen op verschillende belastingvoordelen:

Fiscaal aantrekkelijk
Als private vastgoedinvesteerder heb je soms het voordeel dat inkomsten van de huur onder bepaalde randvoorwaarden voor de belastingdienst, een stuk minder worden belast. Voor de particuliere vastgoedinvesteerder is dit een uitstekende win-win situatie.

Directe versus indirecte vastgoedinvestering
Bij direct beleggen in vastgoed steek je zelf geld in het pand. Eventueel kan je een vastgoedbeheerder onder de arm nemen om de zaakjes uit handen te nemen, hoewel dit ten koste is van het rendement. Een indirecte vastgoedbelegging gebeurt bijvoorbeeld door een vastgoed crowdfunding project of een fonds van vastgoed. De administratieve afhandeling wordt door een beheerder gedaan

Conclusie

Er zijn steeds meer mogelijkheden voor particulieren om in vastgoed te stappen, zonder dat je daar al een groot kapitaal voor nodig hebt. Wees echter wel bewust van het feit dat geen enkele investering zonder risico komt. Ook voor vastgoedbeleggingen geldt dit. Niemand weet hoe de markt zich de komende jaren gaat ontwikkelen en daarom is het ook belangrijk om niet meer te investeren dan je bereid bent te verliezen.,

Nieuws

menu