Gaat Corso Vollenhove dit jaar door? Deze maand komt er meer duidelijkheid: 'Eén ding is zeker, er gaat iets komen'

Dit jaar Corso in Vollenhove? Foto: Marieke Tromp

Komt er dit jaar wél een Corso in Vollenhove? De Vollenhoofsche Vereniging Voor Volksvermaken (VVVV) houdt alle opties vooralsnog open. Op 21 april valt een besluit.

De organisaties van corso’s en gondelvaarten in Steenwijkerland konden eind januari anders dan een afwachtende houding aannemen . De besturen meldden toen dat in de loop van het voorjaar een beslissing zou vallen over het al dan niet doorgaan van de jaarlijkse evenementen, die vorig jaar iet doorgingen vanwege het coronavirus.

De VVVV buigt zich in deze week grondig over het Corso van dit jaar. „We begrijpen alle vragen en willen daarom laten weten dat we niet stilzitten”, laat het bestuur weten.

Scenario’s

„We zijn momenteel alle scenario’s aan het bespreken samen met de wagenbouwgroepen. Ook zijn we in overleg met de gemeente, de Corsokoepel en andere partijen waarmee wij samen het Corso maken. We zijn meerdere dagen per week online aan het vergaderen om een definitief besluit te kunnen nemen over het Corso. Dit besluit wordt samen genomen met de wagenbouwgroepen op 21 april. Wat het gaat worden, dat weten we nog niet precies. Maar één ding is zeker, er gaat iets komen.”