Openluchtzwembaden gemeente Dalfsen langer open

Foto: Pixabay

Nieuwleusen - De openingstijden van de openluchtzwembaden in de gemeente Dalfsen worden ruimer. Ook wordt er weer gestart met zwemlessen.

De afgelopen weken zijn er positieve ervaringen opgedaan met het Protocol Verantwoord Zwemmen. Omdat het goed verloopt ziet het zwembadpersoneel kans om vanaf vandaag (maandag) de openingstijden te verruimen, uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is het vanaf zaterdag 20 juni mogelijk om te beginnen met een deel van de zwemlessen.

Wethouder Jan Uitslag: „Ik ben zeer verheugd dat de zwemlessen weer voorzichtig beginnen. En ook dat er meer mogelijkheden zijn om te zwemmen voor de baantjestrekkers, en in het bijzonder voor de ouders die met hun kinderen in het water willen. Ik weet zeker dat we hiermee veel inwoners blij maken. Het is ook fijn dat we hiermee invulling kunnen geven aan de wens van de gemeenteraad.”

Openingstijden

Op doordeweekse dagen geldt: van 07.00 tot 11.00 uur: banenzwemmen (met één uur verruimd); van 11.15 tot 13.15 uur: ouders die samen met hun kind in het water willen zwemmen, spelen en oefenen; van 13.30 tot 17.30 uur: recreatief zwemmen (ouders mogen niet in het recreatiebad). Ook gaan de zwembaden op de zondagen weer open, van 13.00 tot 16.45 uur.

Meer informatie staat op www.dalfsen.nl/corona .