Openluchtzwembaden in de gemeente Dalfsen gaan beperkt open

Zwemmen. Pixabay

Nieuwleusen - De openluchtzwembaden in de gemeente Dalfsen gaan vanaf woensdag 20 mei met beperkte openingstijden en doelgroepen per bassin weer open. Uiteraard met inachtneming van een aantal belangrijke richtlijnen.

Alle maatregelen met betrekking tot hygiëne, schoonmaak en veiligheid, die gelden volgens de richtlijnen van het RIVM, worden in acht genomen. De maatregelen vragen wel om discipline en dit zal wennen zijn voor zowel bezoekers als het zwembadpersoneel.

Verkoop abonnementen

De gemeente adviseert bezoekers om alle geldende maatregelen goed door te nemen en dan pas te beslissen om een abonnement aan te schaffen. Op dinsdag 19 mei van 08.30 tot 15.00 uur kunnen bij de kassa van het zwembad zwemabonnementen gekocht worden. Hiermee wordt geprobeerd de drukte bij de officiële opening op 20 mei te beperken. Het verzoek is om zoveel mogelijk met de pin of contactloos te betalen. Daarnaast het verzoek om van te voren al op papier te zetten voor wie een abonnement aangeschaft wordt (naam en geboortedatum). De verplichte pasfoto kunnen bezoekers er thuis zelf op plakken of nieten.

Het zwembad is op 20 mei open van 07.00 – 10.00 uur voor banenzwemmen en van 13.00 – 17.00 uur voor recreatief zwemmen.

Geen zwemlessen

Bij een volledig seizoen lukt het net om in veel gevallen de zwemlessen op een goede wijze met een diploma te kunnen afsluiten. Met de vele extra eisen en maatregelingen die op basis van het protocol aan de zwemlessen en doelgroepen worden gesteld, is het dit zwemseizoen helaas niet mogelijk om zwemlessen te volgen.

Wethouder Jan Uitslag is blij dat de zwembaden weer open gaan. „Ik heb de weersvoorspelling voor volgende week bekeken en die ziet er behoorlijk goed uit. Gelukkig kan er dan weer gezwommen worden. Al zal het zwemseizoen, door de strikte maatregelen die gelden, anders verlopen dan bezoekers gewend zijn. Zo mogen er bijvoorbeeld maar een beperkt aantal zwemmers tegelijk het water in.”

Alle informatie over de geldende maatregelen en de richtlijnen waarbinnen gezwommen mag worden staat op www.dalfsen.nl/corona.