Harold Jans (rechts) in actie tijdens een padelwedstrijd, toen nog in het ‘pre-coronatijdperk’.

Aanleg padelbanen blijkt gouden greep bij MLTC

Harold Jans (rechts) in actie tijdens een padelwedstrijd, toen nog in het ‘pre-coronatijdperk’. Archief Leo de Harder

Meppel - Terwijl alle sportcompetities op amateurbasis nog steeds stilliggen, hebben ze bij bijvoorbeeld de Meppeler Lawn Tennis Club (MLTC) in de afgelopen coronamaanden beslist niet stilgezeten. Sterker nog: deze club heeft van de nood een deugd gemaakt.

Hoofdtrainer Harold Jans van MLTC vindt het uiteraard jammer dat de start van de tenniscompetitie een maand is uitgesteld (begin mei in plaats van begin april) maar zijn tennishart blijft positief kloppen. „We hebben nog geen uitsluitsel, maar we blijven denken in oplossingen. De buitenbanen zijn weer geopend bij MLTC, vanaf eind januari tot en met half maart zijn ze dicht geweest. Onze leden kunnen nu weer tennis of padel spelen. De tennisjeugd heeft in de afgelopen tijd gewoon door kunnen sporten. We zijn daarbij geweldig geholpen door Tivoli TC, dat is zeker het vermelden waard. Ook de samenwerking met LTC Steenwijk en TC Suthwalda verloopt voorbeeldig. Zo hebben we over en weer van elkaars accommodatie gebruik kunnen maken. We hebben als het ware corona doorstaan, terwijl de binnenaccommodaties dicht waren.”

Mega-populair

Niet zonder trots meldt Harold Jans tevens dat MLTC momenteel over een recordaantal jeugdteams (15) beschikt, die normaliter aan de Tenniskids Competitie zouden deelnemen. Op dit moment wordt gedacht aan het spelen van onderlinge wedstrijden en toernooien, zolang de coronaregels van kracht blijven.

Ook zijn er in de voorbije tijd jeugdtrainingen op padelbanen gegeven. „Padel is mega-populair, het is de snelst groeiende sport in Nederland”, zegt Harold Jans. „Het is een toevoeging aan tennis, deze sporten versterken elkaar. Het is een meesterlijke zet en een gouden greep gebleken dat door de samenwerking tussen de padelcommissie en het bestuur deze banen tot stand zijn gekomen. MLTC heeft circa 520 leden, van wie er nu 180 padel spelen. Oftewel ruim een derde.”

In de afgelopen tijd werd de jeugd bij MLTC onder meer beziggehouden met een soort parkoers, waarvan de parkeerplaats, een bootcamp en de padelbanen als ‘tussenstations’ fungeerden. „De ouders zijn allang blij dat hun kinderen actief bezig kunnen zijn. Ik denk dat we met dit soort bewegingstrainingen gewoon kunnen doorgaan. Je wordt er heel creatief van en we hebben al veel nieuwe dingen ontdekt. En het leidt in elk geval tot bedrijvigheid op ons park.”

MLTC houdt komende zaterdag trouwens een open dag, waarbij eventuele nieuwe leden een proefles kunnen meemaken. Voor verdere info: mailen naar harold@breakpoint.nl.

Handhaving

Hoewel de competitiestart dus nog steeds onder voorbehoud is, rept Harold Jans over een leuk hoofdklasseteam: „Wat betreft ons eerste team geldt handhaving als de doelstelling. Bij de dames hebben we Celine Koets erbij gekregen. Daarnaast maken Elysia Pool, die nu nog in de VS verblijft, Annelou Nab en Michelle de Haan deel uit van MLTC 1. Bij de heren zijn dat nog steeds Robin Grit, Michael Borg, Lars Bijsterbosch en Stijn Slump. Laatstgenoemde is ook nog tot mei in de VS, dus eigenlijk komt dat uitstel van de competitie ons wel goed uit. Bij het tweede team gaan we zonder meer voor het kampioenschap.”

 

Rob Striethouldt