Glenn Arts eerste zomerse aanwinst voor Alcides, dat nog flink wat werk moet verzetten voor de nieuwe selectie

Alcides is bezig met het versterken van de selectie. Foto: Alcides.

Hoofdklasser Alcides is druk bezig met de selectie van het nieuwe seizoen. Zestien spelers van vorig jaar blijven aan, aanwinsten komen naar Meppel. Eerste aanwinst is Glenn Arts. Hij komt over van medehoofdklasser vv Emmen.

De centrale verdediger maakte zijn debuut voor Emmen in het seizoen 2016-2017. „Een warm welkom bij Alcides en hopelijk kunnen we Glenn gauw in het geel-zwart bewonderen op sportpark Ezinge.”

Klus voor Niemer

Alcides heeft een krappe selectie en heeft met de komst van Arts nu in verdedigend opzicht iets meer ruimte. „We hebben nu zestien (met de komst van Arts zeventien, AD.) spelers, daar ben ik hartstikke blij mee. Maar de verdeling is met zeven middenvelders, vier verdedigers (nu vijf) en drie aanvallers niet goed. Dat is echt te krap. Bovendien is er straks een keer geen doorstroming vanuit de jeugd, die jongens gaan studeren”, zei trainer Wilko Niemer eerder.

Tegenover het aanblijven van zestien selectiespelers staat het vertrek van aanvallers Jermain Baicadila en Yannick Kaluzi. Eerstgenoemde vertrekt naar HZVV in Hoogeveen, Kaluzi heeft nog geen nieuwe club. Het rond krijgen van de selectie is dus nog een aardige klus voor Niemer en de technische commissie.