Arianne Hartono in actie in de Verenigde Staten.

Tennisster Arianne Hartono uit Meppel slaat zich knap naar de laatste acht op Mallorca

Arianne Hartono in actie in de Verenigde Staten. Foto: Roland Suarez-Ontog

Arianne Hartono plaatste zich dankzij een fraaie zege voor de kwartfinales van het ITF-proftennistoernooi in Manacor op Mallorca.

De Meppelse tennisster had zich middels twee zeges in het kwalificatietoernooi een plek verschaft in het hoofdtoernooi van het sterk bezette en met 25 duizend dollar gedoteerde World Tennis Tour-toernooi in Spanje. Daarin heeft ze nu de laatste acht bereikt, dankzij zeges op de Zwitserse Nina Stadler en Reka-Luca Jani uit Hongarije.

Nummer 217 van de wereld

Vooral die laatste winst was indrukwekkend. Jani (29) is een sterke routinier, was als vierde geplaatst en staat momenteel op plek 217 van de WTA-wereldranglijst. Hartono, zelf de nummer 413 van de wereld, versloeg haar donderdag met 6-4 en 6-0.

,,Of dit de sterkste tegenstandster is die ik ooit heb verslagen weet ik zo even snel niet’’, zegt Hartono, ,,maar het zou zo maar kunnen. Ik stond goed te spelen en bleef mijn plan uitvoeren zoals ik dat bedacht had: agressief van achteruit. Daar kon zij niet goed tegen.’’

In de kwartfinale ontmoet de 24-jarige Meppelse vrijdag de Italiaanse Federica di Sarra, de 30-jarige nummer 323 van de wereldranglijst.