5 vragen aan Bert Visscher: ‘Het is heerlijk om weer bezig te zijn’

Bert Visscher.

Hoogeveen – Cabaretier Bert Visscher speelt vrijdag 4 september samen met het Noordpool Orkest Strijkkwartet en Reinout Douma de voorstelling Hoor de Engelen Zingen in theater De Tamboer. Voor het Hoogeveense theater is de eerste voorstelling sinds de uitbraak van het coronavirus. En wat voor één. Bert Visscher vertelt wat mensen kunnen verwachten:

Het is de eerste voorstelling voor De Tamboer? Is het ook de eerste voorstelling voor jou?

,, Nee. Ik heb al vijf optredens gedaan. Eindelijk zijn we weer een beetje aan de slag. Onder andere in de Oosterpoort in Groningen. Dat ging hartstikke goed en het is heerlijk om weer bezig te zijn.”

Wat heb je afgelopen maanden gedaan?

,,Nou ja, in de hangmat gelegen met een sigaar. Nee, grapje hoor! Ik was een tijd geleden met een boek bezig, met verhalen over het allereerste begin toen ik speelde op scholen en jongerencentra. Dat boek is snel gegaan omdat ik geen optredens meer had en daarom heb ik schrijfwerk gedaan. Maar de afgelopen tijd duurde lang hoor! Half maart stond ik in Carré en moest in een keer stoppen. Heel triest. Het was zo bizar. Na twee weken was ik wel gewend. We hebben een huisje op Schiermonnikoog en daar gingen we heen. We waren er tijdens Pasen en normaal lopen daar duizenden mensen rond. Nu was alles helemaal leeg. Ik heb er nog een foto van genomen. Heel raar.”

Heeft de afgelopen periode je geïnspireerd?

,,Ja en ik heb vooral een beetje rust in mijn hoofd gekregen. Vorig jaar was ik echt een beetje doorgedraaid. Ik was met drie producties tegelijk bezig, waaronder die met het Noordpool Orkest en mijn soloshow. De afgelopen maanden kon ik alles op een rijtje zetten. De show Hoor de Engelen zingen is ontstaan omdat we het zonde vonden dat we niks meer zouden doen tot volgend jaar. Het is zo leuk om te doen.”

Wat kunnen mensen verwachten van de show?

,,Het wordt een feestavond. Het wordt dikke pret. Dus mensen: wees niet huiverig om naar het theater te gaan. Zorg dat je weer dingen gaat zien. Deze voorstelling wordt niet stijf. Ik vertel natuurlijk krankzinnige verhalen haha en er is zeker wel interactie. Je mag niet meezingen, maar wie weet gebeurt dat toch een beetje. De Tamboer heeft mooie loungebanken neergezet. Er kunnen 180 mensen naar de show kijken. Net als in de Oosterpoort. Daar kan 1500 man in en nu zaten er 200 mensen. Dat is een hele rare ervaring omdat je veel meer mensen gewend bent, maar het is wel heel mooi gedaan. De tribune was afgeschermd. Maar ook dit went wel. We hebben er veel plezier in en dat spat wel van het podium. Ook al zijn we met een klein gezelschap.”

Gooi je er ook coronagrappen in?

,,Nee, die zitten er niet in, maar de afgelopen voorstellingen heb ik ze toch gemaakt. Ik kon het niet laten haha!”