Bestuur Blokzijl Klassiek annuleert concerten

Het concert van het Matangi Kwartet van 11 oktober gaat niet door. Studio Oostrum

Blokzijl - Nu het aantal bezoekers van een concert weer is beperkt tot maximaal 30 personen heeft Blokzijl Klassiek besloten om de concerten voor de rest van dit jaar te annuleren. Het is helaas niet mogelijk om bij een zo laag aantal bezoekers een concert te organiseren.

Het bestuur betreurt dat deze beslissing te hebben moeten nemen; er was een mooi alternatief programma voor 100 bezoekers en de start met het Matangi Kwartet op 11 oktober zag er al goed uit, maar nu gaat het weer mis.

Het bestuur van Blokzijl Klassiek heeft ondanks alle budgettaire beperkingen, toch een mooi programma samengesteld voor het nieuwe seizoen, mede dankzij vrijwillige bijdragen van onze sponsoren. 

De Veiligheidsregio en de gemeente Steenwijkerland willen voor de concerten van Blokzijl Klassiek geen uitzondering maken en daarmee vervalt de mogelijkheid om concerten te organiseren. Er zijn nog wel andere opties overwogen, maar om verschillende redenen zijn die afgevallen. "Wat onze concerten zo uniek maakt is de combinatie van kwaliteit van musici, de sfeer en de akoestiek van de Grote Kerk. Deze elementen zijn aan elkaar verbonden en daaraan willen we vasthouden," zo schrijft het bestuur. 

 

Kaarthouders voor het concert op 11 oktober ontvangen bericht en krijgen hun geld terug. De concerten in november en december zijn geannuleerd omdat Blokzijl Klassiek niet steeds per concert wil beslissen over wel of niet doorgaan. Zowel naar musici als bezoekers kiezen we ervoor om duidelijkheid te scheppen. En voor alles geldt, de veiligheid van musici en bezoekers staat voorop!.

"Om die reden nemen we even afstand en zullen we eind november gaan bekijken of en wanneer we in het nieuwe jaar de draad weer oppakken. Want zodra het weer kan (in elk geval met tenminste 100 bezoekers) pakken we de draad zeker weer op! We vertrouwen erop dat onze bezoekers deze beslissing begrijpen en hopen elkaar weer in goede gezondheid te treffen zodra dat weer kan," besluit het bestuur.