Staphorst wil inwoners stimuleren te gaan sporten

Staphorst - De gemeente Staphorst nodigt mensen uit die mee willen praten over een nieuwe sportvisie. Wat is er nodig? Wat moet er gebeuren? Op donderdag 28 maart houdt de gemeente een eerste bijeenkomst Staphorst in Beweging.

Mogelijk volgen er meer bijeenkomsten. Om de positie van sport en bewegen te versterken wil de gemeente onder leiding van sportwethouder Bert Krale een visie ontwikkelen. De burger mag meepraten.

De gemeente wil inwoners stimuleren om te gaan sporten. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen is om tenminste vijf dagen per week voldoende te bewegen, minimaal dertig minuten matig tot intensief. In Staphorst voldoet 55 procent van de volwassenen en ouderen aan deze norm. Hierbij is opvallend dat meer ouderen voldoen aan deze norm dan jongeren: 65 procent tegen 52 procent. 43 procent van de Staphorsters heeft overgewicht. Van de volwassenen is dit 38 procent en van de ouderen 65 procent.

Staphorst wil zich eveneens inzetten om kwetsbare groepen meer te laten bewegen. Samen met sportverenigingen wil de gemeente kijken hoe dit beter kan.

In kaart brengen

In deze eerste bijeenkomst Staphorst in Beweging willen ambtenaren en de wethouder met inwoners, organisaties, verenigingen, georganiseerd en ongeorganiseerd, de wensen, behoeften, kansen en ontwikkelingen in kaart brengen.

Vanaf 19.00 uur zijn belangstellenden welkom om mee te komen praten, kritiek te hebben en aanbevelingen te doen. De bijeenkomst Staphorst in Beweging begint om 19.00 uur. Opgeven voor de bijeenkomst kan tot 21 maart door een e-mail te sturen naar Anja Tuin (beleidsmedewerker sport) via a.tuin@staphorst.nl.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!