Feestweekend rond introductie nieuwe Toyota Corolla bij Toyota Van der Linde Meppel

Meppel - Toyota Van der Linde Meppel houdt de komende dagen een familieweekend. Aanleiding is de onthulling van de nieuwe Toyota Corolla.

‘Met name de stationuitvoering is een gezinsauto bij uitstek. Vandaar dat we komende zaterdag en zondag er heuse familiedagen van maken’, zegt Marc Jan van der Linde. De jongsten kunnen zich uitleven op springkussens of kunnen een mooie kleurplaat maken en voor de oudere kinderen staat een simulator klaar, waarmee ze een ‘circuit’ kunnen afleggen. Uiteraard staan een hapje en een drankje, waaronder heerlijke Barista koffie, klaar.

Betrouwbaarheid

Centraal staan de nieuwe Corolla’s. In meervoud, want de nieuwe Corolla is in drie uitvoeringen verkrijgbaar: als hatchbak, sedan en als stationwagon (Touring Sports). Wie kent de naam Corolla niet? Marc Jan van der Linde: ‘Het is een oude vertrouwde naam en staat synoniem voor degelijkheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.’ Van de verschillende generaties van de Corolla, de eerste geïntroduceerd in 1966, zijn er in totaal meer dan 40 miljoen stuks verkocht en daarmee zijn er wereldwijd meer auto's met de type aanduiding Corolla verkocht dan enig ander type van Toyota of ander merk.

Het is dus een oude vertrouwde naam, maar een nieuw concept van de best verkochte auto ooit. De Corolla sedan is vrijwel even groot als de Avensis van weleer en ziet er fris en dynamisch uit.

Heel zuinig

De nieuwe Corolla (de hatchbak en Touring Sports; de sedan niet) is met twee hybride aandrijflijnen leverbaar. Als 1.8 met 122 pk en als 2.0 met 180 pk. De 1.8 Hybrid is vlot genoeg én heel zuinig (1 op 31,3 volgens WLTP). De 2.0 Hybrid combineert een iets hoger verbruik met krachtige prestaties. Hij spint in 7,9 tellen naar de 100 km/h en neemt in theorie genoegen met 3,6 l/100 km (1 op 25,6).

Veilig

De Corolla kent een uitgebreide veiligheidsuitrusting. Zo zijn een noodremassistent met fietsers- en voetgangersherkenning en adaptieve cruisecontrol standaard, evenals een spoorassistent. Daarnaast beschikt de Corolla onder meer over LED-koplampen met automatisch grootlicht en verkeersbordherkenning. De Touring Sports biedt voldoende passagiersruimte en een grote, variabele kofferbak (581-1606 liter), met een praktische keerbare vloerplank.

Prijzen

Het instapmodel is de Hatchback 1.2 Turbo. Toyota verwacht echter dat 95 procent van de Nederlandse kopers voor een Corolla Hybrid gaat. Hiervoor moet je minimaal 26.395 euro neertellen, als je voor de hatchback-carrosserie kiest. De Touring Sports is er als 1.8 Hybrid vanaf 27.395 euro, de Touring Sports 2.0 Hybrid kost minimaal 33.395 euro. De sedan is er alleen als 1.8 Hybrid en is vanaf 29.295 euro verkrijgbaar.

De familiedagen bij Toyota Van der Linde Meppel zijn op zaterdag 23 en zondag 24 maart van 11.00 tot 16.00 uur.