Kinderen dansen op klassieke muziek voor Carnaval der Ruiner Dieren (+ video)

Ruinen - ‘Kippen naar voren, en hanen blijven zitten’, roept Marjanne Oost. De dansdocente van Scala is de kinderen van groep 3 en 4 aan het klaarstomen voor het Carnaval der Ruiner Dieren.

Dit project is een samenwerking van basisschool IKC ’t Oelebröd, Muziekvereniging Crescendo en Scala Centrum voor de Kunsten.

‘Het wordt echt een heel mooi spektakel’, vertelt Marjanne Oost. ‘De kinderen zullen verkleed gaan als vogels, vissen, olifanten, leeuwen, kippen, hanen, krokodillen en schildpadden en zijn volledig vrij om deze dieren op hun eigen manier in dans uit te beelden. Elke groep heeft een eigen dier en studeert een eigen dans in. Dat maakt het voor de kinderen heel erg leuk.’

Carnaval der Dieren

De onderdelen met live muziek worden uitgevoerd door het 26-koppige orkest van Muziekvereniging Crescendo Ruinen. Zij gaan de klassieke muziek van componist Camille Saint-Saëns uitvoeren. In zijn Carnaval der Dieren (1886) weet hij de karakteristieke eigenschappen van de verschillende diersoorten treffend, en met een beetje spot, prachtig te verklanken.

‘Nog een keer, nog een keer’, roepen de kinderen enthousiast als de muziek voorbij is. ‘Je ziet wel eens dat kinderen emotioneel reageren op klassieke muziek, maar dat is hier totaal niet het geval. Ze vinden het allemaal erg leuk om te doen. Tijdens de voorstelling gaan de kinderen ook nog verkleed in hun eigengemaakte’, vertelt Marjanne. De leerkrachten vervullen de rol van verteller. Met grappige rijmpjes van Ivo de Wijs, geïnspireerd op het werk van Saint-Saëns.

Majorettes

Voorafgaand aan de uitvoering zullen de majorettes van Crescendo een act uitvoeren op het nummer ‘The lion sleeps tonight’.

Het muziek- en danspektakel vindt plaats op vrijdag 10 mei om 18.30 uur in de sporthal aan de Meester Harm Smeengestraat 54 in Ruinen.