Paasontbijtjes rondbrengen in Diever voor het goede doel

Diever/Hoogersmilde - Een heerlijk paasontbijt en ook nog eens een goed doel ondersteunen. Het kan eerste paasdag in Diever en directe omgeving. Het paasontbijt is een initiatief van Jannes Jonker uit Diever en Frans Gerding uit Bovensmilde.

Het duo maakt deel uit van het Team Riding4Nick dat ook dit jaar deelneemt een Duchenne Heroes, een gesponsorde mountainbiketocht van 700 kilometer door vijf Europese landen. De opbrengst van de tocht wordt gebruikt voor onderzoek naar Duchenne spierdystrofie, een spierziekte die voornamelijk bij jongens voorkomt..

Voor Jannes Jonker is het de tweede keer dat hij als lid van het team Riding4Nick deelneemt aan de tocht. ‘Nick is onze 14-jarige teamcaptain. Hij is de zoon van vrienden van ons en heeft Duchenne spierdystrofie. Deze spierziekte zorgt voor afbraak van de spieren. Uiteindelijk worden de ademhalingsspieren en de hartspier aangetast. Rond het twintigste levensjaar kunnen patiënten vaak niet meer zonder ondersteuning ademen’, zo vertelt de inwoner van Diever.

Sponsorgeld

Jonker en Gerding trainen niet alleen zoveel mogelijk samen, ze proberen ook samen zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen. Zo hebben ze nu het plan opgevat om eerste paasdag paasontbijtjes te maken én te bezorgen. ‘Voor € 7.50 komen wij eerste paasdag tussen 08.30 en 10.00 uur een paasontbijtje aan huis brengen. En we hebben het echt over een uitgebreid ontbijt. Onze dagstarter voor één persoon bestaat namelijk uit twee versgebakken broodjes, een mini paasstol, zoet en hartig beleg, boter, sap, yoghurt, fruit en een eitje’, zo vertelt Jannes.

Het is ook mogelijk om het paasontbijt te bestellen op een mooie broodplank van steigerhout. Het ontbijtje wordt dan wel tien euro duurder. ‘Dit is heel mooi om bijvoorbeeld bij iemand te laten bezorgen.’ De opbrengst van de verkochte ontbijtjes gaat volledig naar het team Riding4Nick.

Bestellen

Een paasontbijt van Jannes of Frans wordt bezorgd in Bovensmilde, Smilde, Hoogersmilde en in een straal van tien kilometer rondom Diever. Bestellen kan tot uiterlijk 7 april. ‘Mensen kunnen ons gewoon bellen of appen (06-51579356) of een e-mail sturen naar ontbijtvoorduchenne@gmail.com. Laat ze wel duidelijk de adresgegevens vermelden. En hebben wij de gegevens binnen, dan sturen we een betaalverzoek en staan wij op eerste paasdag op de stoep met een heerlijk ontbijt.’

Informatie: www.Riding4Nick.nl.