Soroptimistclub verkoopt antiek

Meppel - Wie er op zaterdag 13 april op tijd bij is, heeft de kans om een mooie schat te vinden. Op deze dag worden namelijk om stipt 9.00 uur voor de allerlaatste keer de deuren geopend van de Groene Schuur aan de Kastanjelaan 19, bij de sluis. Liefhebbers, antiquairs en snuffelaars kunnen dan proberen om voor weinig geld een item aan te schaffen.

De Groene Schuur staat tjokvol met spullen uit opgekochte inboedels. Van vintage lampen, tot antieke kasten en prullaria en curiosa. Bijzonder aan deze eenmalige leegverkoop is dat deze georganiseerd wordt door de dames van de Soroptimistclub Meppel e.o. De opbrengst is geheel bestemd voor de Stichting ALS en de Arme kant van Meppel.

De dames van de Soroptimistclub zijn druk bezig geweest om in de bekende Groene Schuur een beetje orde in de chaos te scheppen. ‘We hebben geprobeerd om spullen een beetje te rangschikken’, zegt voorzitter Ingrid Slot-Poortman van de Soroptimistclub.

‘Zodat bezoekers op 13 april gemakkelijk kunnen zien of er iets van hun gading bij zit. We verwachten heel veel mensen, dus dan is een snelle doorloop wel handig. We raden iedereen ook aan om op tijd te komen. Wie het eerst komt, heeft natuurlijk kans op de mooiste spullen. Om 16.00 uur sluiten we de schuur voorgoed.’

Belangrijk voor de bezoekers is het te weten dat er contant betaald dient te worden. ‘Het moet een leuke dag worden, waarbij we mensen blij maken met leuke spulletjes en de twee goede doelen hopelijk kunnen verrassen met een mooie opbrengst.’