Berthold vervult zijn wens: eindelijk een zwemdiploma

Meppel / Vollenhove – Een grote verrassing was er maandagavond voor Berthold Doek in Bad Hesselingen. Berthold is al jaren een trouwe zwemmer bij Trebokama. Trebokama geeft door middel van sport en spel een gezonde invulling aan het dagelijks leven van mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Na vele uren in het water te hebben doorgebracht, was daar maandag voor Berthold voor zijn 50ste verjaardag eindelijk zijn zwemdiploma.

Zijn zus Marjolein kaartte haar wens voor haar broer aan bij Stichting JY in Vollenhove. Stichting JY is er voor mensen die op welke wijze dan ook ondersteuning nodig hebben en hier zelf niet in kunnen voorzien. In december stond er voor het kantoor van Stichting JY een grote wensboom. Veel mensen maakten gebruik om daar een kaartje in te hangen. Ook Marjolein Doek liet deze kans niet aan zich voorbij gaan.

Stichting JY kaartte de wens aan in Meppel en zo kon door samenwerking met Bad Hesselingen en Trebokama Berthold maandag afzwemmen. Na het examen, onder leiding van all-round zwemonderwijzer Heleen Grit bij Bad Hesselingen, kreeg een trotse Berthold het felbegeerde diploma omgehangen.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!