Jonge lammetjes luiden lente in bij schaapskooi Lhee

Lhee - Er zijn weer een heleboel jonge lammetjes in schaapskooi Lhee geboren. Daarom houdt Natuurmonumenten een kraamvisite in het Dwingelderveld tijdens de jaarlijkse Lammetjesdag.

Je kunt de lammetjes niet alleen zien dartelen, maar ook aaien. Op zondag 14 april is iedereen van 13.00 tot 16.00 van harte welkom bij Schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee. Leden van Natuurmonumenten, kinderen van OERRR en kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang, aan niet-leden wordt een klein bedrag gevraagd. Wel graag online een kaartje boeken en niet vergeten het lidmaatschapspasje mee te nemen.

Kaarten zijn via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten te bestellen. Er is geen pinapparaat aanwezig. De opbrengst van de Lammetjesdag gaat uiteraard naar de schaapskooi.

Van alles te zien en te doen

De jonge lammetjes dartelen rond hun moeder door de kooi en de wei. Maar ze hebben wel even tijd om bij de kinderen op schoot te komen. Kinderen kunnen ook hun eigen lammetje maken met wol. Schaapherders Johan en Anja vertellen over zijn schaapskudde en het Drentse heideschaap. Onze ‘vrijwolligers’ laten zien wat je allemaal met wol kunt doen. En natuurlijk staan beschuiten met roze en blauwe muisjes klaar.

Praktische informatie

Bezoekers zijn van harte welkom van 13.00 tot 16.00 uur bij de schaapskooi van Natuurmonumenten in Lhee. Ben je in verwachting? Dan wordt geadviseerd om de schaapskooi niet te bezoeken. Honden mogen niet naar binnen in de kooi. Na alle drukte krijgen de pasgeboren lammetjes en hun moeders vanaf 16.00 uur weer hun welverdiende rust.