Promotiedagen nieuwe stijl

Assen - PD Drenthe is het grootste ondernemersevent van de Provincie. In 2019 krijgen de Promotiedagen een make-over: met een frisse, nieuwe opzet op een nieuwe locatie. Op 16 april is DNK in Assen hét ontmoetingspunt voor het Drentse MKB.

Ondernemers komen hier samen om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en ideeën op te doen. Verdeeld over de verschillende ruimtes van het gebouw vindt het publiek een combinatie van topsprekers, inspirerende presentaties, workshops en netwerkpleinen. Het event biedt ondernemers de mogelijkheid om verbinding te leggen met het Drentse bedrijfsleven. Zo verbreden zij gemakkelijk hun netwerk, komt men in contact met prospects en worden bestaande relaties onderhouden.

Deelnemen kan eenvoudig met de nieuwe, opvallende en stijlvolle lightboxes, die kant en klaar en gepersonaliseerd worden afgeleverd. Ondernemers kunnen ook hun naam verbinden aan PD Drenthe door sponsor te worden. Dat vergroot de zichtbaarheid van de organisatie en toont betrokkenheid bij het bedrijfsleven in Drenthe. Sponsoren worden zichtbaar gemaakt op de vele publicitaire uitingen voorafgaand, tijdens en na het evenement, zoals de website, nieuwsbrief, downloadkaart, programma, signing en narrowcasting op locatie.

PD Drenthe is dé plek om kennis te maken met verrassende sprekers die ondernemers kunnen inspireren, prikkelen en opschudden. Met sprekers als Floortje Dessing (2018), Ali B (2017), Victor Mids (2016) en André Kuipers (2015) heeft PD Drenthe een reputatie hoog te houden. De aankomende editie wordt afgetrapt door Jandino Asporaat. Vanaf 9.00 uur vertelt hij over zijn leven. Zijn programma’s behalen hoge kijkcijfers, zijn Bon Bini Holland 2 was de best bezochte film van 2018 en hij verkoopt Ahoy uit met zijn voorstellingen. Maar het succes is Jandino niet aan komen waaien. Opgegroeid in armoedige omstandigheden op Curaçao verhuisde hij op zijn elfde met zijn familie naar Rotterdam. Hij behaalde zijn VMBO-diploma en ging werken in de bouw. Hij meldde zich aan bij een jongerentheater in Rotterdam en via het theater en televisieoptredens bij Jörgen Raymann kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Jandino kan gepassioneerd vertellen over zijn levenservaringen. Hij deelt zijn verhalen graag en doet regelmatig inspiratiesessies voor ondernemers, maar ook op scholen en zelfs in TBS-klinieken. In zijn presentaties vraagt hij zich af wat succes inhoudt.

Een andere spreker die te gast is op PD Drenthe is Liesbeth Horstman. In het Innovatie Theater vertelt zij over mogelijkheden om de wereld van morgen leefbaar houden. Liesbeth Horstmann is Projectmanager Techniek & Innovatie Drenthe College en neemt bezoekers mee in de wereld van Energietransitie in het onderwijs, want dit kan het onderwijs en het bedrijfsleven niet alleen.

Na haar presentatie is het de beurt aan Jaap Bressers. Hij spreekt in de Rabo Zaal van het theater. Bressers leek voorbestemd om een topmanager te worden. Tot hij bij een duikongeluk op zijn 21ste zijn nek brak en in een rolstoel belandde. Dit zette zijn leven op zijn kop en maakte dat hij op een heel andere manier ging kijken naar de wereld om zich heen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot cabaretier en spreker – Nederlands eerste sit-down comedian. Aan de hand van zijn ervaringen laat Jaap zien hoe je met kleine dingen zelf het verschil maakt.

Op 16 april komt hij op de PD Drenthe, op uitnodiging van Essent en MKB Noord, Drentse ondernemers nieuwsgierig maken naar de kracht van duurzaamheid. Duurzaamheid is soms zo ontzettend groot, het is een thema waarin je makkelijk verdwaalt. Jaap wakkert de interne motivatie aan om met duurzaamheid aan de slag te gaan met kleine, overzichtelijke en vooral praktische stappen. Hij laat mensen nadenken over wat werkt, waar mogelijkheden liggen en hoe die benut kunnen worden. Zijn optredens raken en vermaken en inspireren mensen om zelf het verschil te maken, in hun werk en persoonlijke leven.

De vernieuwde PD Drenthe barst van de inspirerende, actuele en interessante bijeenkomsten. Verdeeld over de verschillende ruimtes van DNK, vinden bezoekers verschillende thematheaters waar ze kunnen kennismaken met de mooie en spannende ontwikkelingen in Drenthe. In een doorlopend programma kan men tevens luisteren naar verhalen van succesvolle Drentse ondernemers, worden nieuwe inzichten gepresenteerd en worden tips gegeven om ambities te verwezenlijken.