Staphorster Kleindierteeltvereniging houdt voor het eerst in 30 jaar tijd een open dag

Staphorst - Voor het eerst in haar bestaan houdt de Staphorster Kleindierteeltvereniging (SKV) een open dag. Op zaterdag 13 april is iedereen welkom bij Welkoop in Staphorst.

De vereniging houdt elk jaar een tentoonstelling in de sporthal, maar een open dag was er nog nooit. De club werd op 17 februari in 1989 opgericht. De vereniging bestaat dit jaar dus dertig jaar. Er zijn rond de vijftig leden, waaronder een heel aantal jeugdleden. Toch kalft het ledenaantal langzaam af. Tijd dus om reclame te maken, op de trom te slaan en te laten zien dat het prachtig is om konijnen, kippen, cavia’s of sierduiven te fokken.

Knuffelen

‘Ook in de gemeente Staphorst hebben veel inwoners een aantal kippen, een konijn, cavia of een paar sierduiven. Een mooie hobby waar veel plezier aan wordt beleefd. Niet alleen door volwassenen, maar ook de kinderen hebben hier lol in’, zegt Gerard Schenkel van SKV. ‘Het geeft hen naast plezier ook rust, soms troost en een stukje verantwoordelijkheid. Het knuffelen van een dier is telkens weer een geweldige bezigheid.’

SKV wil samen met Welkoop Staphorst deze bijzondere hobby promoten. Op het terrein van de Welkoop is het op 13 april waarschijnlijk een drukte van belang. Voor iedereen is er de mogelijkheid om één dier mee te nemen, waarbij het baasje, van een keurmeester, krijgt te horen hoe mooi het diertje is. Ook is er gelegenheid voor het gratis knippen van de nagels. Eveneens krijgen ouders en kinderen informatie over verzorging, voeding en huisvesting van dieren. Een kleurplaat kan van tevoren worden afgehaald bij de Welkoop en tijdens de open dag worden ingeleverd. Voor de winnaars zijn er leuke prijsjes.

Voor iedereen die zich aansluit bij SKV is het lidmaatschap het eerste jaar gratis. Ook wordt er bemiddeld bij het verkrijgen van een mooi diertje.

Wanneer dat op prijs gesteld wordt, krijgen nieuwe leden begeleiding. ‘SKV is een mooie familie en wil een warm nest zijn ook voor nieuwe leden.’

De open dag begint om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur.