Renault pakt uit met Clio en Twingo

Renault heeft onlangs de kenmerken vrijgegeven van de nieuwe, verfijnde Twingo en van de vijfde generatie Clio. Wendbaarheid, een fijn rijgedrag, een aantrekkelijk voorkomen en veel onderhuidse techniek delen beide Franse modellen.

De nieuwe Clio is een speerpunt van het strategische plan ‘Drive the Future (2017-2022)’ van Renault. Dat stelt de doelen: elektrisch: in het jaar 2022 heeft de Renault-groep twaalf geëlektrificeerde modellen in het aanbod. De nieuwe Clio is het eerste model dat wordt voorzien van de hybride E-Tech aandrijflijn, gebaseerd op technologie van Renault. Connected: aan het eind van het plan wil Renault in zijn belangrijkste afzetmarkten 100 procent connected auto’s aanbieden. De nieuwe Clio is met zijn multimediasysteem een voorbeeld van dit streven. Autonoom: in 2022 heeft Renault vijftien modellen die voorzien zijn van technologie voor autonoom rijden. Op dit vlak is de nieuwe Clio een pionier, omdat het model rijhulpsystemen heeft die uiteindelijk leiden tot autonoom rijden in een compacte auto.

Platforms

De nieuwe Clio is een essentieel model in het streven naar grotere synergie in de Alliantie waartoe Renault behoort. Een belangrijke factor in de strategie is de ontwikkeling van gedeelde technologie en de toepassing van nieuwe platforms. Een voorbeeld is het CMF-B-platform – waarop de nieuwe Clio gebaseerd is met zijn nieuwe elektrische en elektronische architectuur. In dit platform kunnen de nieuwste technologieën worden geïntegreerd.

Revolutionair

‘De vijfde generatie Clio is de populairste auto in zijn segment en de op één na bestverkochte auto in Europa. Het is een icoon en de nieuwste generatie verenigt het beste van alle voorgaande generaties. Het uiterlijk van de Clio IV trok veel nieuwe klanten en doet dat nog steeds. Daarom hebben we aan dat dna niet gesleuteld en er moderniteit en elegantie aan toegevoegd. Het interieur is juist revolutionair gewijzigd. Het heeft een kwalitatief hoogwaardigere uitstraling, is verfijnder en bevat meer technologie. Dit is de beste Clio ooit’, zegt Renault-designer Laurens van den Acker. De nieuwe Clio staat vanaf de zomer bij de Renault-dealer.

Twingo

De Renault Twingo heeft vernieuwd front, waarmee de auto breder lijk. Verder nieuw ontworpen koplampen met geïntegreerde led-dagrijverlichting en een groter frontoppervlak in carrosseriekleur. Hij is geavanceerder dan ooit, biedt volop rijplezier en is uitzonderlijk wendbaar. Het in- en exterieur is uiteraard te personaliseren en Easy Connect biedt keuze uit verschillende multimediasystemen, waaronder het nieuwe Easy Link. Deze systemen zijn compatible met Apple- en Android.

Motoren

De nieuwe Twingo wordt geleverd met keuze uit twee driecilinder benzinemotoren: de SCe 75-motor (75 pk, 92 Nm) biedt een uitstekende balans tussen plezier en verbruik. De TCe 95 (95 pk, 135 Nm) is te combineren met de EDC-automaat met dubbele koppeling. Deze motor is 5 pk sterker dan zijn voorganger. Beide motoren voldoen aan de Euro 6d-emissienorm. Dankzij de achterin gemonteerde motor heeft de Twingo een draaicirkel van 8,60 meter, de kleinste in het segment. Met zijn compacte formaat (3,61 meter lang) manoeuvreert het compacte model zich moeiteloos door het drukke stadsverkeer en wurmt hij zich eenvoudig in krappe parkeerplaatsen.

Opvallende kleuren

Opvallend zijn de nieuwe carrosseriekleuren Jaune Mango en Blanc Quartz en diverse in- en exterieurpakketten. Het aanbod leidt naar honderden combinatiemogelijkheden. Over handig gesproken: met vijf portieren en een volledig neerklapbare rugleuning van de passagiersstoel biedt de Twingo een laadlengte van 2,31 meter. Alle uitvoeringen zijn nu voorzien van een gesloten dashboardkastje, een nieuwe pookknop voor een betere ‘touch & feel’ en een hoedenplank die vernieuwd en verstevigd is.

Hoger niveau

Hiermee is de waarneembare kwaliteit van de Twingo naar een hoger niveau getild. Niet alleen het voorkomen en het gebruik ook het gevoel in de auto is versterkt. De Twingo staat medio mei bij de Renault-dealer.