Seizoen Jeugdtheater Diever loopt ten einde

Diever - Het seizoen van Jeugdtheater Diever zit er bijna weer op. Dit weekeinde vonden na een half jaar werken, onder grote belangstelling de eindpresentaties plaats.

Liefst 64 jongeren tussen 8 en 18 jaar volgden dit seizoen de toneellessen bij Jeugdtheater Diever. Onder begeleiding van Grytha Visser en Philippien Bos maakten de allerjongsten kennis met theater en werden de al gevorderden verder bijgespijkerd. Het Jeugdtheater Diever geldt als kweekvijver voor het ‘grote’ theater in Diever: de jaarlijkse Shakespearevoorstellingen. Iedereen is welkom bij de lessen en het doen van auditie is niet nodig.

Afgelopen weekend presenteerden alle groepen het eindresultaat van het afgelopen toneeljaar aan het publiek. De jongste groepen speelden dit jaar ‘Romeo & Julia in 10 minuten’. Met deze grappige versie van het beroemde Shakespeare-stuk die buiten voor het Shakespearetheater werd opgevoerd, verraste de jongste jeugd de vele bezoekers. De productiegroep geregisseerd door Grytha Visser, speelde in het Globetheater Macbeth. Het verhaal vertelt de geschiedenis van de Schotse generaal Macbeth, die van drie heksen de voorspelling krijgt dat hij koning van Schotland wordt. Aangespoord door zijn vrouw helpt Macbeth het lot een handje door koningin Deoch te doden. Na deze moord volgen er meer.

Genieten

De jongeren van de productiegroep zetten met deze voorstelling een forse prestatie neer, ondersteund door figuranten, een spannend decor, kostuums en muziek gemaakt en samengesteld door vrijwilligers. Ruim 200 ouders, kennissen en andere belangstellenden genoten van de eindpresentaties van de jeugdgroepen. Velen waren onder de indruk en geraakt door sommige scènes. ‘Knap dat kinderen van deze leeftijd, dit op zo’n indrukwekkende manier weten te brengen.’

Het Jeugdtheater brengt Macbeth op 12, 13 en 14 juli nog drie keer. Op vrijdag en zaterdag om 20.00 uur, op zondag om 15.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.shakespearetheaterdiever.nl of aan de kassa bij het theater. Kinderen tussen de 8 en 18 jaar die nieuwsgierig zijn naar het Jeugdtheater Diever of toneelles in Diever willen volgen, zijn zaterdag 7 september van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom tijdens de instapdag.