Volop activiteiten voor jong en oud tijdens Koningsdag in Nijeveen

Nijeveen - De Oranjevereniging Nijeveen heeft samen met het Landbouwcomité een gevarieerd programma samengesteld om Koningsdag in Nijeveen te vieren. Op het evenemententerrein aan de Nieuweweg start om 11.00 uur de dag met de vrijmarkt en de kofferbakverkoop. Iedereen kan voor de markt tweedehands koopwaar aanbieden.

Vanaf 13.30 uur zijn er allerlei activiteiten op het verharde terrein. Een nieuwe activiteit is de skelterslep. Dat is een variant op de ‘trekkertrek’, maar dan met skelters. Voor de kleine feestvierders is er een grote zandbult waarop volop gespeeld kan worden met allerlei speelgoed. Er kan op een pony worden gereden en ook het schminken en een springkussen ontbreken niet.

Voor de oudere jeugd, en voor iedereen die ook maar een poging wil wagen, staat een rodeostier klaar en kan men meedoen met een partijtje sumoworstelen. De krachtpatsers kunnen hun krachten meten tijdens het touwtrekken of meedoen met spijkerslaan. ‘Een spectaculair programma waarbij natuurlijk ook een hapje en drankje kan worden genuttigd’, aldus de Oranjevereniging.

The Band-Its en DJ Nijs zetten ‘s middags Nijeveen muzikaal op z’n kop.