Vledder lonkt samen met Drenthe naar Chinese toerist

Vledder - Chinese toeristen die het centrum van Vledder gebruiken als toegangspoort naar Drenthe? En met hotel Brinkzicht in Vledder als stralende middelpunt. Het zou zo maar eens waarheid kunnen worden.

Eigenaar Harrie de Jong van hotel Brinkzicht maakte onlangs onderdeel uit van een delegatie van Drentse bestuurders en ondernemers die een bezoek bracht aan China. In Jiaxing City bij Sjanghai bezochten honderden touroperators, waaronder de top 100 van China, een gezaghebbende toeristische beurs. De Drentse beursstand ter plekke werd bemand door bestuurders en ondernemers uit de provincie Drenthe, waaronder ook de ‘Meest markante Horeca Ondernemer van Drenthe’ Harrie de Jong van hotel Brinkzicht in Vledder. Gewapend met reisgidsen, complete arrangementen en Delfts blauwe klompjes als cadeautje werd Drenthe in China als topbestemming op de kaart gezet.

Reisbureau Brinkzicht, ook eigendom van Harrie de Jong, wordt het Nederlandse aanspreekpunt voor de Chinese touroperators. ‘Drenthe heeft vorig jaar een vriendschapsverdrag getekend met het stadsbestuur van Jiaxing City en mr. Gu, een plaatselijk kopstuk. Gu heeft onder meer een groot netwerk van touroperators en is voorzitter van plaatselijke Kamer van Koophandel. En hij is ook dol op Drenthe. Afgelopen jaar zijn er over en weer veel bezoeken geweest, er groeide een mooie vriendschap en we hebben besloten samen te gaan werken’, zo vertelt De Jong.

Eerste stap

Eerste stap volgens de ondernemer uit Vledde zijn groepsreizen. ‘Voor de Chinese touroperators stellen we elfdaagse arrangementen samen naar hotspots als de Keukenhof. Ons Touringcar Bedrijf Brinkzicht haalt de Chinese toeristen op vanaf elk vliegveld in Nederland. De overnachtingen zijn allemaal in Drenthe, in ons Hotel Brinkzicht in Vledder en Van der Valk of Parc Sandur in Emmen. We bieden daarom ook een uitgebreid excursiepakket in Drenthe aan. Zo kunnen we de toeristische sector in de regio een economische boost geven en Drenthe top of mind maken.’

Leuk detail: Gu reikte aan de Jong de ‘Tourism Exploration Award’ uit voor zijn inzet om de connecties met Drenthe tot een concreet succes te maken.

WeChat account

De Jong: ‘Het was een hele heisa, maar we hebben een WeChat account gekregen. Een soort Twitter, Facebook en WhatsApp tegelijk. Maar je kunt er ook mee betalen en veel meer. Ons speciaal voor deze beurs ontwikkelde miniprogramma, een soort app, draait nu in WeChat. Touroperators kunnen daarmee reizen selecteren, wensen aangeven en offertes aanvragen.’ Drenthe opent in Jiaxing City ook een Drentse ‘ambassade’. Doel is, net als op de beurs, de mogelijkheden van Drenthe met de Chinese toeristische sector delen.