Zomerzinnen komt met bekende namen

Diever/Dwingeloo – Het programma voor de 13e editie van Zomerzinnen, het grootste literatuur- en muziekfestival van Noord-Nederland, is bekend. Op zaterdag 22 juni komen onder meer de schrijvers Levi Weemoedt, Tsead Bruinja en Tessa de Loo naar Dwingeloo. Muzikant Frank Groothof brengt die dag een ode aan het oeuvre van Harry Bannink.

Het programma van Zomerzinnen is vanmiddag bekendgemaakt in de bibliotheek in Diever. Zomerzinnen is in 2007 als literair midzomerfestival begonnen: laagdrempelig, gezellig, met cultuur op niveau, georganiseerd door Biblionet Drenthe in samenwerking met alle literaire organisaties en veel vrijwilligers. In de loop der jaren is het festival gegroeid en op verschillende plaatsen in Drenthe gehouden. Zomerzinnen had al eens plaatsgevonden in Dwingeloo en keerde daar vorig jaar definitief terug.

Tijdens Zomerzinnen worden in de zalen van Hotel & Restaurant Wesseling en Grand Café de Brink, in de Sint Nicolaaskerk, het koetshuis en een grote tent lezingen en interviews gegeven. Dit jaar door onder meer Tsead Bruinja, Suzanna Jansen, Tessa de Loo, Vonne van der Meer, Marcel Möring, Erna Sassen, Rosita Steenbeek, Gerdien Verschoor, Bert Wagendorp, Levi Weemoedt, Jeroen Zijlstra en Tjitske Jansen.  Verder wordt die dag ook een bundel met in het Duits en Engels vertaalde gedichten van Erik Harteveld gepresenteerd..

Het festival Zomerzinnen is ook muzikaal een feest. Zo komt Frank Groothof op 22 juni met een ode aan het oeuvre van Harry Bannink, maken Bert Hadders en Ottto Groote een muzikale reis de grens over en de geschiedenis in en brengt Erik van Muiswinkel het programma ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P!

Het festivalterrein van Zomerzinnen op de Brink is gratis te bezoeken. Voor de lezingen en optredens wordt entree gevraagd.

Meer informatie over het literatuur- en muziekfestival: www.zomerzinnen.nl