Dingstede wint Technasium Verkeersveiligheid Award

Meppel / Assen - Leerlingen van CSG Dingstede hebben de Technasium Verkeersveiligheid Award gewonnen. Dat is een wedstrijd waarin derde- en vierdejaars technasiumleerlingen onderzoeken hoe ze de verkeersveiligheid in Drentse gemeenten kunnen verbeteren.

In totaal streden er vijf groepen van vier leerlingen om de award. Uiteindelijk werden er twee winnende teams uitgeroepen: ‘De Kruispunt Verdelgers’ van CSG Dingstede en ‘Safety’ van het Roelof van Echten College uit Hoogeveen.

De leerlingen van ‘De Kruispunt Verdelgers’ hebben zich volgens de jury goed ingeleefd in het gedrag van automobilisten. ‘Naast uitgezocht te hebben waar een automobilist op let, hadden zij ook oog voor de fiets en de trekker in het verkeer. Tevens keken zij verder dan alleen verkeersveiligheid op de weg.’ Volgens de jury leverde dat een mooi advies op, waarbij goed is nagedacht over voorlichting en handhaving.

De leerlingen ontvingen ieder een bioscoopbon van € 25. Voor de scholen was er ook een prijs. Alle klassen van het leerjaar van de leerlingen die gewonnen hebben, ontvangen het project 3D-Afleiding Klassikaal. Dat is gericht op afleiding door mobiel telefoongebruik op de fiets. De winnende teams doen 18 april mee aan de noordelijke finale in Heerenveen.

De jury bestond uit Foppe Koen (secretaris van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe), Yvonne Baas (voorzitter Veilig Verkeer Nederland (VVN) district Drenthe) en Cees Wildervanck (verkeerspsycholoog).