Provincie Overijssel helpt bedrijfsopvolgers

Zwolle - De provincie Overijssel geeft jonge opvolgers van familiebedrijven financiële steun. Per aanvrager is een bedrag van maximaal 20.000 euro investeringspremie beschikbaar. De regeling loopt tot eind 2019.

Voorwaarden zijn dat bedrijfsopvolgers jonger zijn dan 41 jaar, die minder dan twee jaar geleden (gedeeltelijk) het familiebedrijf hebben overgenomen van een familielid.

Voordat de premie kan worden aangevraagd, gaat de ondernemer in gesprek met een medewerker van de provincie Overijssel. In dit gesprek wordt de aanvraag doorgenomen en bespreken de medewerker en ondernemer of de aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Hierdoor kan de ondernemer de aanvraag beter invullen en kan de provincie de aanvraag sneller behandelen.

Hollands Venetië

Inmiddels hebben al 16 Overijsselse ondernemers gebruik gemaakt van de regeling. Een van hen is Ricardo Veenstra. Hij kwam in 2018 bij zijn ouders Anne en Henriëtte Veenstra in de VOF van hun restaurant Hollands Venetië in Giethoorn. De investeringspremie Jonge Bedrijfsopvolgers gaf hem de ruimte veranderingen door te voeren. ‘Ricardo heeft het kassasysteem geautomatiseerd. Ook hebben we kunnen investeren in een moderne uitstraling van het restaurant met een nieuwe vloer, nieuwe tafels en een nieuwe ontvangstbalie’, vertelt vader Anne. ‘De jeugd heeft toch altijd nieuwe ideeën. De premie geeft de nieuwe generatie de ruimte om die ideeën uit te voeren. Dat is goed voor je onderneming, want zo blijf je ontwikkelen. En het geeft de nieuwe generatie een goede start.’

Continuïteit

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: ‘Overijssel kent een rijke traditie van familiebedrijven. Als provincie ondersteunen we deze ondernemers graag bij de overstap naar de volgende generatie. Zo investeren we in de continuïteit van deze ondernemingen en daarmee in een krachtige Overijsselse economie.’

Voor meer informatie op www.overijssel.nl/bedrijfsopvolgers.