Staphorst verslaat dolend SC Genemuiden in derby

Genemuiden- SC Genemuiden verloor ook het zevende duel op rij en tegen Staphorst was dat extra pijnlijk. In de derby in Genemuiden nam de thuisploeg al vroeg de leiding, maar op slag van rust kantelde Martin van 't Ende het duel door twee treffers binnen een minuut te maken. Na de pauze verzuimde Staphorst verder weg te lopen door vele kansen te missen. Pim de Jonge maakte uiteindelijk toch 1-3.

SC Genemuiden begon goed aan het duel en kwam binnen twee minuten op 1-0 via Anne van der Kolk. Even leek de thuisploeg door te drukken, maar het offensief zwakte snel af. Staphorst was echter niet bij machte om SC Genemuiden pijn te doen waardoor de groen-witten met een voorsprong de rust leken te halen. Tot Martin van 't Ende in de 44e minuut een penalty benutte en voor 1-1 zorgde. Een minuut later stond het duel helemaal op de kop toen diezelfde van 't Ende met een intikker de 1-2 maakte.

Die mokerslagen kwam SC Genemuiden niet meer te boven want na rust kreeg Staphorst kans op kans. De bezoekers verzuimden echter de mooiste kansen tot goal te promoveren waardoor het lang 1-2 bleef. Toen Pim de Jonge de 1-3 binnen knikte was het gedaan met SC Genemuiden. In de slotfase kon Martin van 't Ende zijn derde maken vanaf de stip. Keeper Daan Huiskamp keerde de inzet waardoor het bij 1-3 bleef.