Vlammen slaan uit dak van woning in Koekangerveld

Koekangerveld - Bewoners van een vrijstaande woning in Koekangerveld werden zaterdagavond opgeschrikt door een brand. Deze is inmiddels geblust.

De 2 bewoners zaten rustig televisie te kijken in de woonkamer en hadden zojuist een blokje hout op de houtkachel gegooid, toen er op het raam werd gebonst. ‘Pak wat spullen en wegwezen, want jullie huis staat in brand’, riep een oplettende buurvrouw. Zij was haar honden aan het uitlaten en zag de vlammen uit het dak komen.

De bewoners zelf hadden niets gemerkt. Zij grepen wat kleding en persoonlijke spullen en belden de brandweer. De man des huizes waagde nog een poging de brand te blussen, maar daar was geen beginnen aan.

Geluk

De brandweer was snel ter plaatse en had de brand ook vrij snel onder controle. Nadat de bewoner en zijn zoon het vuur in de kachel hadden gedooft, werd de kachelpijp door de brandweerlieden verwijderd. Daarvoor moest wel een deel van het dak worden verwijderd. Volgens enkele brandweerlieden hebben de bewoners geluk gehad. ‘Het is maar goed dat de buurvrouw langskwam. Als dit een kwartier langer had geduurd, was de schade veel groter geweest.’

Schade

Behalve dat de sterrenhemel zichtbaar is vanaf de zolder, is er verder vooral veel waterschade. De bewoners kunnen in ieder geval nog niet thuis slapen. De bewoners werden opgevangen door veel buurtbewoners, familie en ook burgemeester Roger de Groot. Hij kwam ter plaatse om de betrokkenen te steunen.

De brand is waarschijnlijk ontstaan door een gat in de bovenste pijpleiding. Dat komt ook overeen met de verklaring van de bewoners - die niets hebben gemerkt.