FC Meppel kan kampioensfeest niet verstieren

Oostwold- FC Meppel had geen schijn van kans bij koploper Pelikaan S en verloor met 7-0 van het sterrenensemble dat daarmee kampioen werd in de 2e klasse J. Thuis was FC Meppel de eerste ploeg die Pelikaan S punten afsnoepte, maar dat zat er vandaag bij lange na niet in. Binnen 5 minuten stond het al 2-0 voor de thuisploeg dat wegliep naar een 4-0 ruststand en na rust rustig uitliep naar 7-0.

FC Meppel hoopte zich na het echec van vorige week tegen Drenthina op te richten, maar dat lukte geenszins. Binnen vijf minuten was het spits Jeroen Haan die tweemaal het net wist te vinden en de koploper in een zetel zette richting de titel, 2-0. FC Meppel kon geen vuist maken en zag de frivole thuisploeg via treffers Handrit Hoxhaj en Jordy Kailie uit naar een 4-0 voorsprong.

Na rust was het voor FC Meppel een kwestie van de schade beperken en daar slaagden de groen-witten redelijk in. Sergio van Dijk (2x) en Danny Holband zorgden uiteindelijk voor de 7-0 zege in een tweede helft waarin Pelikaan S het redelijk rustig aan deed. FC Meppel zal door de nederlaag en slechte serie alle zeilen moeten bijzetten om niet op een p/d plek te eindigen.