Total Meppel krijgt een award en een nieuw jasje

Meppel - Het zijn goede tijden voor de Total aan de Werkhorst in Meppel. Niet alleen won het tankstation de Top Service Award, komende maand wordt de luifel boven de pomp dan écht gerenoveerd.

En niet vorig jaar al, zoals gemeld werd in eerdere berichtgeving. ‘De luifel moest wel gerenoveerd worden, maar dat gebeurt nu pas’, legt franchise-ondernemer Jan Willem Fritse uit.

Controle

In 2018 stortte de luifel van een Total-tankstation in Zeeland in, waarna er een grootschalige controle plaatsvond onder alle Totals. Bij het tankstation aan de Werkhorst was dan wel geen instortingsgevaar, maar de luifel moest wel vervangen worden. Terwijl de mogelijkheden daarvoor werden onderzocht, bracht een tijdelijke steunpilaar in de tussentijd genoeg ondersteuning.

De steunpilaar werd tussen twee pompstations geplaatst, waardoor klanten na het tanken met hun voertuig achteruit moesten rijden om de locatie te verlaten. ‘Dat is natuurlijk niet ideaal, want mensen willen gewoon doorrijden na het tanken. Logisch’, zegt Fritse. ‘Zo’n situatie zorgt ervoor dat je klandizie minder wordt. Desondanks bleven we ons uiterste best doen en dat heeft z’n vruchten afgeworpen.’

Award

Vorige week sleepte de Total in Meppel de Top Service Award binnen en eindigde het tankstation zo op een derde plek in de landelijke wedstrijd.

Mysteryguests beoordeelden de tankstations op onder meer hygiëne, assortiment en klantvriendelijkheid. Dit laatste onderdeel is voor zowel Total, als Jan Willem Fritse erg belangrijk. ‘We houden het persoonlijk en voeren geen standaard praatje. Dat merken de klanten en dus ook de mysteryguests. We zijn erg blij met deze waardering.’

Ook blij is de ondernemer met de veranderingen die er voor Total Meppel op de planning staan. Zo wordt volgende maand de luifel boven de pompstations gerenoveerd en krijgt het servicepunt binnen een make-over.

Uitstraling

‘De hele uitstraling wordt anders. We willen een rustmoment creëren voor klanten, zodat ze even rustig een broodje kunnen eten of koffie kunnen drinken.’ Naar verwachting worden deze aanpassingen in het servicepunt van Total Meppel volgend jaar doorgevoerd.