Slagerij Lantinga is Nederlands kampioen

Meppel - Slagerij Lantinga is Nederlands kampioen geworden bij de prestigieuze Internationale slagersvakwedstrijden La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau. In Roermond vond vorige week de prijsuitreiking plaats.

Na een spannende avond met vele Nederlandse rubriekswinnaars bleven er voor Nederland uiteindelijk nog 2 deelnemers over. Dé grote Nederlandse winnaar werd Lantinga Slagerij & Catering, die met hun inzendingen op meerdere categorieën het hoogste Nederlandse gemiddelde in de wacht sleepte. Als Nederlands kampioen mocht Lantinga de felbegeerde Verstegen Bokaal in ontvangst nemen.

‘Kroon op ons werk’

Gerenommeerde slagers uit Italië, Denemarken, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk deden mee aan deze jaarlijkse kwaliteitsmeting. ‘Wij zijn supertrots op dit resultaat. Het is een eer om deze prijs te winnen en een absolute kroon op ons werk’, aldus Bert-Jan Lantinga en meester worstmaker Henri van Heerde, die de scepter zwaait op de ambachtelijke worstmakerij in Wanneperveen.

Rubrieken

De vakwedstrijd van de Confrérie kent verschillende rubrieken: droge worstsoorten, smeerbare worst, gekookte en rauwe ham, paté en terrines, grill- en barbecueworsten en sinds enkele jaren ook kant-en-klaar gerechten. Gedurende de twee keuringsdagen worden alle producten veelal twee keer gekeurd door internationale juryleden. De jury beoordeelt vakmanschap en creativiteit, maar vooral de grondstofsortering en samenstelling, bereiding en smaak van de producten. Lantinga behaalde met 10 ingezonden producten in 5 verschillende categorieën het hoogste gemiddelde en werd daarmee nationaal kampioen. De Duitsers gingen er uiteindelijk met de Europese bokaal vandoor.

Lantinga Slagerij & Vershuis is gevestigd aan de Woldstraat 61 in Meppel. Kijk ook op www.lantingaonline.nl