Sponsorloop IKC de Horst brengt ruim 8200 euro op

De Wijk - De actie van IKC de Horst voor Alpe d’HuZes/KWF fonds heeft het fenomale bedrag van 8243,15 heeft opgebracht. Op het schoolplein van IKC de Horst bedankte meester René iedereen die mee heeft gewerkt aan deze uitermate succesvolle actie.

Vrijdag 5 april deden alle leerlingen mee aan een sponsorloop om geld in te zamelen. Op het schoolplein was een parcours uitgezet waar de leerlingen zoveel mogelijk rondjes moesten rennen binnen een bepaald tijdstip. De kinderen lieten zich sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Kristian van der Meer van Best Water Choice BV, en tevens vader van drie kinderen die naar de Horst gaan had voor alle kinderen een bidon. Coop Dunnink sponsorde de ranja en de broodjes voor de deelnemers.

Groepsleerkracht René van der Veen: ‘Ik had tevoren niet verwacht dat dit een dergelijk hoog bedrag zou opleveren.’ Onder collega’s was de grap al gemaakt dat hij het bij een opbrengst van tienduizend euro zelf zou verdubbelen. ‘Het scheelde maar heel weinig’, moest hij zelf ook erkennen. Van der Veen fietst op donderdag 6 juni samen met familieleden voor de derde keer de Alpe d’HuZes op.