Leerlingen Agnieten College spelen The Passion

Nieuwleusen - De leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen hebben donderdag op bijzondere wijze het paasverhaal nagespeeld en beleefd.

Vanaf de parkeerplaats voor de Spil begon een grote stoet aan een tocht naar het kulturhus. Centraal stond Jezus, gespeeld door docent Mink de Vries. Hij werd omgeven door zes vrouwen en verplaatste zich te paard. Bij de stoet liepen ook discipelen en soldaten, gespeeld door leerlingen. Langs de route stonden de andere leerlingen van het Agnieten College.

Intocht

Met de intocht werd Jezus welkom geheten in Jeruzalem, of in dit geval: Nieuwleusen. ‘Lang zal de Koning leven’, riepen de leerlingen en sommigen zongen het volkslied. Eenmaal binnen - zonder paard - veranderde dat beeld van de omstanders duidelijk, zoals ook het bijbelverhaal vertelt. In 20 minuten tijd werd The Passion nagespeeld. Het publiek zag hoe de discipelen in slaap vielen, het verraad, de kruiziging van Jezus en de wederopstand. Daphne van den Berg en Femke Hartkamp waren de verhalenvertellers. Florian van den Bosch verzorgde als DJ VanderWood de muziek. Nummers als ‘Niet alleen’ en ‘Ik hoop dat jullie mijn naam nog herkennen’ kwamen voorbij.

Docent De Vries blikt terug: ‘Het was een mooie dag met fantastisch weer. Dat neemt bij veel deelnemers de onzekerheid weg, want dat werkt ontspannend.’