Paasvuur gaat niet door in gemeente Dalfsen

Dalfsen - Door de aanhoudende droogte zijn er dit jaar op 21 en 22 april in de gemeente Dalfsen geen paasvuren. Er is een verhoogde kans op natuurbranden.

De Veiligheidsregio IJsselland heeft besloten om over te gaan naar fase 2: ‘extra alert’. De gemeente Dalfsen is vanwege de veiligheidsrisico’s genoodzaakt om alle ontheffingen voor paasvuren in te trekken.

Jammer

Burgemeester Erica van Lente vindt het ontzettend jammer dat de paasvuren niet afgestoken kunnen worden. ‘Ik weet dat inwoners heel veel plezier beleven aan de paasvuren. Ik keek er dan ook erg naar uit om mijn eerste paasvuur in Dalfsen aan te steken. Dat ik moet beslissen om geen paasvuren toe te laten vind ik dan ook erg jammer. Maar een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden.’

Veiligheid

De organisatoren zijn bijgepraat over dit besluit. Als de weersomstandigheden verbeteren en Veiligheidsregio IJsselland fase 1 weer in werking stelt, mag het paasvuur in principe twee weken na Pasen - in overleg met de gemeente Dalfsen - alsnog ontstoken worden. Uiterlijk 6 mei moeten de paasstapels opgeruimd worden al dan niet in samenwerking met de gemeente Dalfsen. In verband met de veiligheidsrisico’s adviseert de gemeente Dalfsen om geen snoeihout meer in te leveren voor de paasvuren.