De Slenken klaar voor nieuw seizoen

De Wijk - Met dit zonnige weer ziet zwembad De Slenken er goed uit. Op zaterdag 27 april uur opent het zwembad om 13.00 voor het eerste de nieuwe deuren.

De afgelopen winter is er hard gewerkt aan het mooier en fijner maken van dit mooie openluchtzwembad. De twee grote baden, het peuterbad, de grote ligweide en de speeltuin liggen er prachtig bij zodat alle zwemgasten er sportief en recreatief kunnen genieten.

Nieuwe entree

De meest in het oog springende verandering is de entree; er zijn geen tralies meer maar een mooie nieuwe pui verwelkomt de zwemmers. Achter de deuren is een nieuwe entree met de kassa geplaatst.

Qua comfort gaan de zwemmers er met grote sprongen op vooruit. Er zijn zes nieuwe en beschutte douches gemaakt. Aan de andere kant van de ingang is de prachtige nieuwe kiosk. Bestuursvoorzitter Jan Faber: ‘Van hieruit kunnen de vrijwilligers alle gasten op het ruime terras bedienen met allerlei lekkere warme en koude versnaperingen.’

De energievoorzieningen voor de nieuwe douches, kassa en kiosk zijn duurzaam gerealiseerd. Het meest in het oog springende daarvan zijn de zonnecollectoren en warmtewisselaars op het dak.

Zwemlessen

Kortom, alle voorzieningen en de vrijwilligers zijn weer klaar om je te ontvangen om sportief te komen zwemmen, of een dagje te recreëren. Het zwembad heeft ruime openingstijden. Verder staan er zwemlessen op het programma en ook diverse andere lessen zoals zeemeerminzwemmen, aquajoggen en borstcrawl. Alle info hierover is te vinden op de website.

De voorverkoop van abonnementen loopt nog tot en met 21 april. Op www.zwembaddeslenken.nl kunnen de abonnementen worden besteld. Wie niet online kan bestellen, kan zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur langskomen bij de Coop in De Wijk. Er zitten dan vrijwilligers klaar die de bestelling invoeren. Pasfoto meenemen.