Informatieavond over dyslexie

Meppel - Buro Blooming houdt op dinsdag 7 mei een informatieavond over dyslexie en neurodiversiteit in Meppel.

De avond is bedoeld voor iedereen die interesse heeft en meer wil weten over dyslexie, de specifieke talenten van dyslectici en hun andere manier van denken. Verder wordt er uitgelegd hoe je als dyslecticus sneller kan lezen, beter kan schrijven en duidelijker kan communiceren zonder taalles.

Daarnaast wordt er ingegaan op het neurodiversiteitsmodel. Hierbij wordt ervanuit gegaan dat er geen standaardbrein bestaat, maar juist verschillende breinen en vormen van informatieverwerking die ook zichtbaar zijn bij mensen met AD(H)D, autisme, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid.

Bekend is dat dyslectici moeite hebben met het automatiseren van taal. Dit wil niet zeggen dat als je dyslexie hebt, je niet kunt leren of een stoornis hebt. Door dyslexie als een stoornis te zien en dyslectici vooral op hun taalvaardigheden te beoordelen worden faalangst en stress onherroepelijk in de hand gewerkt. Hierdoor ontstaan minstens de helft van de problemen die dyslectici op school of het werk ervaren.

De informatieavond wordt gehouden bij Buro Blooming aan de Werkhorst 38. Aanvang: 19.30 uur (tot 21.30 uur). Toegang is gratis.

Aanmelden: 06-16580044 of info@buroblooming.nl