Publiek geniet van leuke wielerronde in Staphorst onder ideale weersomstandigheden

Staphorst - Enthousiaste vrijwilligers van WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek hebben donderdagavond weer garant gestaan voor een perfecte organisatie van de jaarlijkse wielerronde van Staphorst.

Tientallen senioren, verdeeld in A- en B-rijders, gingen de strijd met elkaar aan rond evenemententerrein De Tippe op een uitdagend parcours van 1800 meter. Het publiek genoot van een leuke wedstrijd.

Maar eerst was het de beurt aan de jeugdige wielertalenten. De snelsten in de D- en E-groep waren respectievelijk Maureen Abma uit Wolvega en Jaylinn Brakke uit Staphorst. Bij de C-groep (de ‘oudste’ jeugdklasse) pakte Jelle van Dijk uit Dronten terecht de winst.

Om klokslag zeven uur werd het startschot gelost voor de A-rijders en een paar minuten daarna mochten de B-rijders vertrekken. Bij de A-groep waren snelheden van 55 kilometer per uur of meer geen uitzondering.

Kopgroep van vier

Na een kwartier koersen maakt een kwartet zich los van de grote groep. De vier mannen gaven deze voorsprong vervolgens niet meer uit handen. In de voorlaatste ronde had Maarten Vierhout uit Nunspeet nog lucht over: hij ging er als een paashaas vandoor en bereikte als eerste de meet.

Tweede werd Jasper Schouten uit Dronten en de talentvolle jonge Staphorster Werner Vos eindigde knap als derde in zijn ‘thuiswedstrijd’.

In de B-groep toonde Aleid Klompmaker uit Oosterwolde zich de rapste in de eindsprint, vóór Christiaan Haasjes en Peter de Weert, beiden uit Staphorst.