Taxateur Arie Molendijk komt naar Drukkerijmuseum

Meppel - Wie zeldzame boeken in huis denkt te hebben, kan deze op zaterdag 4 mei laten taxeren in het Drukkerijmuseum aan de Kleine Oever 11 in Meppel. Bekende taxateur Arie Molendijk is dan aanwezig.

Bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten worden onder de loep genomen in het Meppeler museum.

Arie Molendijk

Molendijk heeft inmiddels meer dan 2000 taxatiedagen op zijn naam staan. Hij reisde zelfs aan naar Canada, de Verenigde Staten en Australie en is een (internationaal) begrip. De taxaties die hij verricht, zijn zo veel mogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbare items op recente veilingen. Molendijk werkt samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen.

Taxaties

De taxaties vinden alleen plaats in het Drukkerijmuseum, dus niet middels foto’s, telefoon of per mail. Voor 5 euro kunnen er maximaal 10 boeken of seriewerken getaxeerd worden. Een taxatierapport ontvangen is ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

De taxatiedag vindt op 4 mei van 10.30 tot 14.00 uur plaats in het Drukkerijmuseum aan Kleine Oever 11.

Kijk voor meer informatie op de website: www.molendijkboeken.nl