Ali B treedt op tijdens Grachtenfestival Meppel

Meppel - Het Grachtenfestival haalt Ali B naar Meppel. De artiest treedt zaterdagavond 15 juni op op het drijvend podium bij de Stoombootkade. Het Grachtenfestival viert een jubileumeditie. Het nautische evenement wordt voor de 15e keer gehouden.

‘We zijn er trots op dat Ali B in Meppel komt optreden’, vertelt Arnold Schuurman, voorzitter van het Grachtenfestival. ‘De keuze voor deze bekende Nederlander is niet zo maar uit de lucht komen vallen. We willen onze doelgroep verbreden. We bieden overdag veel voor gezinnen en wat oudere mensen en tieners komen af op de kermis. We proberen dit jaar ook de twintigers aan te spreken.’ Om twaalf uur ‘s nachts laat Ali B van zich horen, hij sluit de zaterdag in Meppel af. In het voorprogramma staat de band de Coronas.

Grachtenfestival

Het Grachtenfestival Meppel wordt gehouden op 14, 15 en 16 juni. Op vrijdagmiddag wordt er gestart met het bungee-roeien voor bedrijventeams. Vrijdagavond is er de late night grachtenwalk. Uiteraard is er livemuziek vanaf de Stoombootkade.

Zaterdag en zondag kunnen bezoekers traditioneel genieten van de historische schepen in de grachten, oude ambachten, outletshopping, de braderie, het piraten- en shantykorenfestival, Balgenfestival, Bleekerseiland kindereiland, de koninklijke marine en Meppel aan Zee. Dit jaar is voor Meppel aan Zee gekozen voor het thema ‘techniek en logistiek’ (werken en leren). Vanwege dit thema is het MS Maxima van de Maritieme Academie uit Harlingen aanwezig. Dit opleidingschip ligt aan het Westeinde. In de Sethehaven ligt het MS Noorderkroon van Zeekadetkorps Urk. Beide schepen zijn gratis te bezichtigen. ‘De maritieme scholen komen vanwege deze attractie richting Meppel’, zegt voorzitter Schuurman. ‘We verwachten dat de studenten het feestje ‘s avonds doorzetten en het optreden van Ali B zullen waarderen.’