FC Meppel onderuit in belangrijk duel met Gramsbergen

Meppel- FC Meppel heeft vanmiddag op Sportpark Ezinge met 1-3 verloren van Gramsbergen. De groen-witten blijven daardoor in de gevarenzone staan voor een p/d plek en zullen nog een aantal punten moeten pakken. Tegen Gramsbergen gaf FC Meppel het eerste half uur onvoldoende thuis en namen de bezoekers tweemaal de leiding. In het restant was FC Meppel beter, maar besliste Gramsbergen het met de 1-3.

FC Meppel startte zwak aan het duel en liep al in de 8e minuut tegen een achterstand aan. Goalgetter Roy Seinen profiteerde van onvoldoende ingrijpen in de FC-defensie en zette Gramsbergen op 0-1. De thuisploeg had het lastig mocht van gelukspreken dat de bezoekers niet meteen doordrukten. Uit het niets was het Jos Fidom die na een fraaie aanval in de 16e minuut de 1-1 maakte. Het veranderde weinig aan het spelbeeld want Gramsbergen bleef de betere ploeg en kwam in de 25e minuut voor de tweede maal op voorsprong. Roy Seinen draaide knap weg en schoot diagonaal de 1-2 binnen. Die treffer leek FC Meppel wakker te schudden want het nam steeds meer initiatief en drukte Gramsbergen terug. Grote kansen leverde dit voor rust niet op waardoor de ploeg van trainer Jan Peter Jonkman (Gramsbergen) met 1-2 de kleedkamers opzocht.

Na de pauze was het FC Meppel van trainer Arjan Plessen duidelijk bovenliggend. Gramsbergen werd vastgepind op eigen helft en FC Meppel was een aantal malen dreigend. Het trof via de sterk ingevallen Hans Mansveld de lat en zag een aantal hachelijke momenten voor de Gramsbergen-goal geen treffer opleveren. Naarmate de tijd vorderde werden de counters van Gramsbergen gevaarlijker en in de 84e minuut was het Youri Bouwhuis die het duel besliste. Hij rondde een scherpe uitval keurig af en bepaalde zo de eindstand op 1-3.