Staphorst blijft in titelrace na zevenklapper

Staphorst- Staphorst heeft met een onvervalste zevenklapper rode lantaarndrager SVZW huiswaarts gestuurd. De geel-blauwen wonnen met 7-1 en blijven daardoor in het spoor van koploper Sparta Nijkerk dat moeizaam met 2-3 bij Urk won. De achterstand van Staphorst blijft twee punten met nog 4 duels te gaan. Tegen SVZW was het een makkelijke middag want na 32 minuten stond het al 6-0 voor de thuisploeg

Staphorst schoot als een komeet uit de startblokken en zette heel veel druk op SVZW. De bezoekers wisten niet waar ze het zoeken moesten en werden volledig onderste boven gespeeld. Mike Reuvers en Ferdi ter Avest waren beide driemaal trefzeker en schoten Staphorst binnen een half uur op een 6-0 voorsprong. De thuisploeg kreeg zelfs kansen op meer treffers, maar niet elke kans was raak. Vlak voor rust deden de bezoekers uit Wierden wat terug door een penalty de benutten, 6-1. 

Na de pauze nam Staphorst ingegeven door de stand en de hitte logischerwijs gas terug en bleef SVZW een afstraffing bespaard. De geel-blauwen kregen wel kansen op meer goals, maar alleen Pim de Jonge wist in de 61e minuut nog het net te vinden. Hij bepaalde op aangeven van Mark Schra de eindstand op 7-1 met een rake kopbal.