MSC-Amslod verliest ook tweede paasduel

Hoorn - Hoofdklasser MSC-Amslod gaat nog zware weken tegemoet. De wit-zwarten verloren maandagmiddag ook hun tweede uitduel in dit paasweekeinde. In Hoorn gingen de Meppelers met 1-0 onderuit.

Met A-junior Hidde Bakker als debutant in de basis, begon MSC-Amslod fel aan het duel in Hoorn. Het leverde ­­kansen op voor Noah Schuurman en Justin Benjamins op, maar de voorwaartsen die al weken uit vorm zijn hadden ook deze dag hun vizier niet op scherp staan. De thuisploeg stelde daar bitter weinig tegenover. Alleen een vrije trap van Hollandia werd door Vincent Oosterkamp van de doellijn gehaald. Na rust bleef het rommelig in Hoorn. De harde wind maakte het er niet makkelijker op. Schuurman kreeg halverwege de tweede helft dé kans op de 0-1, maar alleen voor de doelman miste hij. En net als zaterdag, in het met 2-1 verloren duel met Purmersteijn, werd de 94e minuut MSC fataal. Een afgeslagen corner werd door de thuisploeg opnieuw de zestien ingebracht. De MSC-verdedigers keken toe hoe de Hollandia-spits doelman Benjamins kansloos liet. En wat MSC daarna ook probeerde, het bleef kansloos.

Met nog vier duels te gaan, komt de nacompetitie voor de Meppelers akelig dichtbij. Trainer Berry Zandink beseft zich dat terdege. ‘Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen De Bataven en die móet gewonnen geworden. Er zijn geen excuses meer. We moeten punten halen. En hoe maakt niet uit.’