Popronde komt op 17 november naar Meppel

Meppel - De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, komt dit jaar opnieuw naar Meppel. Net als de voorgaande edities is ook dit jaar Meppel de laatste stad op het programma.

Het festival begint op 12 september in Nijmegen en eindigt op 17 november in Meppel. Op 30 november vindt er nog een eindfeest plaats in Amsterdam. In totaal doet de Popronde veertig steden aan. Doetinchem is nieuw op het tourschema.

In 2017 kwam de Popronde voor het eerst naar Meppel. Toen traden er 24 artiesten op in een tiental locaties.

Selectie

De Popronde presenteert jaarlijks circa 140 Nederlandse acts en artiesten. De selectie voor Popronde 2019 wordt op dinsdag 30 april bekendgemaakt, in een drie uur durende uitzending van 3voor12 radio op 3FM. In de weken of maanden daarop wordt ook de line-up van Popronde Meppel bekend gemaakt.

De selectie voor Popronde 2019 is gemaakt door een selectiecommissie die dit jaar werd uitgebreid naar bijna 150 sleutelpersonen uit de Nederlandse muzieksector. Onder andere Elianne Weijers (Zwarte Cross/De Pul), Conchitta Bottse (Paard), Ruud Lemmen (013) en Michiel Veenstra (KINK FM) hielpen dit jaar de selectie vorm te geven.