Eerste open dag SKV levert vijf leden op

Staphorst - De eerste open dag die Staphorster Kleindiervereniging (SKV) zaterdag hield bij de Welkoop Staphorst is een daverend succes geworden. Het leverde vijf nieuwe leden op, twee jeugdigen en drie volwassenen. Ook zijn er twee mensen aspirant-lid geworden. Procentueel een flinke toename. SKV heeft vijftig leden.

Driehonderd kinderen kwamen zaterdag een kijkje nemen op de eerste open dag in het bestaan van de club. De vereniging werd op 17 februari 1989 opgericht. De vereniging bestaat dit jaar dus dertig jaar. Er zijn rond de vijftig leden, waaronder een heel aantal jeugdleden. Toch kalft het ledenaantal langzaam af.

Tijd dus om reclame te maken, op de trom te slaan en te laten zien dat het prachtig is om konijnen, kippen, cavia’s of sierduiven te fokken. Ook veel ouders en grootouders waren nieuwsgierig en kwamen mee. De keurmeesters hadden het druk met het beoordelen van door kinderen meegebrachte konijnen, kippen, cavia's en sierduiven. Het was een drukte van jewelste.

Wedstrijd

De springkussens en achtbaan zorgden voor veel vermaak en ook de kleurplatenwedstrijd - waar 500 stuks waren afgehaald - was een groot succes. Het was dan ook moeilijk voor de jury om de meest mooie kleurprenten eruit te halen. De prijswinnaars waren: Daphne krol, Ruth Jansen, Josephine Dons , Jos Veerman, Janette Bijker en Jonathan Drost. Volgend jaar houdt SKV samen met de Welkoop opnieuw een open dag.