Echtpaar Van Dalsem-Remmelts 60 jaar getrouwd

Meppel - Het echtpaar Arend van Dalsem en Willy van Dalsem-Remmelts is maandag 22 april 60 jaar getrouwd. Burgemeester Korteland kwam ze woensdag feliciteren met een bloemetje.

De heer en mevrouw Van Dalsem hebben elkaar leren kennen in Café Beugeling in Zuidwolde tijdens een dansavond. Willy van Dalsem kwam uit Zuidwolde en Arend van Dalsem kwam uit Koekange. Zij hebben twee jaar verkering gehad en ze zijn in 1959 getrouwd.

De eerste twee jaar van hun huwelijk hebben ze in Koekange gewoond, daarna is het echtpaar naar Meppel verhuisd. Ze hebben eerst 10 jaar in de Billitonstraat gewoond en daarna zijn ze verhuisd naar de Timorstraat.

Het echtpaar heeft twee dochters, een kleindochter, een kleinzoon en twee achterkleinkinderen.

De heer Van Dalsem is vanaf 1956 machinist-monteur geweest bij Brocades Stheeman, in 1967 overgegaan in Gist-Brocades en in 1995 in Yamanouchi. Nu heet het bedrijf Astellas. Hij heeft hier bijna 40 jaar gewerkt.

Willy heeft in de huishouding gewerkt en zij heeft altijd het huishouden gerund. Ze zit veel achter de naaimachine voor allerlei klusjes en zij loopt tevens ’s avonds nog twee keer per week. Verder heeft Arend 30 jaar namens de FNV o.a. belastingformulieren ingevuld.

Dansavond

Zij hebben 25 jaar op dansles gezeten bij Cor en Janny van der Stroet. Door die kennis verzorgt het echtpaar nu zelf vanaf 2010 een keer per maand een gezellige dansavond met hapjes in Wijkcentrum De Poele.

‘Jaren geleden hadden wij cursisten uit alle windstreken, maar dat is in de laatste jaren jammer genoeg minder geworden’, vertelt Arend. ‘Wij hopen in september 2019 weer nieuwe cursisten te mogen begroeten’. Vaak lees je in de krant over eenzaamheid onder alleenstaanden. Willie en Arend zeggen dan: ‘Kom naar de Poele en wij lossen daar die eenzaamheid op’.