Echtpaar Van Tarel samen koninklijk onderscheiden

Wateren - Het dorpje Wateren is sinds vrijdag in één klap twee Leden in de orde van Oranje Nassau rijker. En nog bijzonderder: het is nog een echtpaar ook. Burgemeester Rikus Jager verraste Wolter van Tarel en Ineke van Tarel-Brilman in hun woning aan de Appelschaseweg met een Koninklijke onderscheiding.

Wolter van Tarel is sinds 1973 al actief voor volleybalvereniging Ecare/Apollo 8. Voor deze vereniging vervulde hij vrijwillig vele functies. Hij werd hiervoor in 2002 al benoemd tot erevoorzitter. Verder is hij scheidsrechter bij de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) en heeft hij vele jaren vrijwilligerswerk gedaan bij handbalvereniging Borhave. Ook was hij in verschillende functies actief voor Stichting Sport en Transplantatie. De 70-jarige Van Tarel is nog steeds vrijwilliger bij de Vogelwacht Uffelte, Stichting Landschapsbeheer Drenthe afdeling Boermarke Wapserveen, de volleybalafdeling van SV Vledder en bij Wildlands Emmen.

Ook zijn verraste echtgenote Ineke van Tarel-Brilman werd vrijdag door burgemeester Rikus Jager in er zonnetje gezet en onderscheiden. Ook is de 68-jarige inwoonster van Wateren lange tijd vrijwillig actief geweest voor volleybalvereniging Ecare/Apollo 8, de vereniging waarvan zij sinds 2010 erelid is. Verder is ze lid geweest van het Oranjecomité Borne, is ze nog steeds vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland en is ze van 2007 tot 2015 teamcaptain geweest bij de Stichting Sport en Transplantatie.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!