Handtekeningenactie voor vrijliggend fietspad Groot Oever

IJhorst - Klaas Schreur en Harm Gringhuis uit Groot Oever, net over de grens met de gemeente Hardenberg, zamelen handtekeningen in om de gemeente Hardenberg te bewegen om een vrijliggend fietspad aan te leggen langs Groot Oever.

De gemeente Staphorst legt langs de Heerenweg vanaf de komgrens van IJhorst tot aan de grens met Hardenberg wel een vrijliggend fietspad aan. Dat moet dit jaar gaan beginnen. Hardenberg is niet bereid dit initiatief door te zetten, waardoor het Staphorster fietspad eindigt in het niks. Schreur en Gringhuis zamelden al 300 handtekeningen in van mensen die vinden dat Hardenberg niet moet zeuren, maar een fietspad moet aanleggen.

De gemeente Hardenberg is niet van plan het vrijliggende fietspad dat Staphorst aanlegt langs de Heerenweg tussen IJhorst en de gemeentegrens een vervolg te geven. Geen geld, geen prioriteit, geen gevaarlijke route, daar komt het in het kort op neer.

Veilig of onveilig?

Staphorst trekt 1,1 miljoen euro uit voor de aanleg van een fietspad tussen IJhorst en de gemeentegrens met Hardenberg op Groot Oever. De provincie draagt 453.000 euro bij. De grote buur vindt een dergelijke route die Hardenberg 800.000 euro gaat kosten niet nodig. Er gebeuren ook geen ongelukken, aldus Hardenberg. De initiatiefnemers van de handtekeningenactie vinden de weg niet veilig. De bomenrij zorgt volgens hen voor onvoldoende uitwijkmogelijkheden.

Ook in de Hardenbergse politiek zijn reeds vragen gesteld over de weigerachtige houding van deze gemeente. Vooralsnog veranderde B en W nog niet van mening.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!