Meppel City Run trekt ruim 2000 lopers

Meppel - De verplaatsing van de Meppel City Run van september naar mei, lijkt goed uit te pakken. Nu al heeft de organisatie meer dan 2000 inschrijvingen gekregen. Dat is meer dan vorig jaar.

Vorig jaar maakte de organisatie bekend dat het hardloopevenement door de binnenstad van Meppel verplaatst gaat worden. Het hoopt zo het aantal inschrijvingen weer te verhogen. Vorig jaar daalde het aantal deelnemers. Met de verplaatsing wil de Meppel City Run ook de scholen trekken. En dat is gelukt. Diverse scholen uit Meppel doen mee, zoals Stad & Esch en Dingstede. Samen lopen van die scholen bijna 400 leerlingen mee. ‘Gezien het aantal deelnemers dat zich nu al ingeschreven heeft, wordt de run ook dit jaar weer een groot succes’, aldus de organisatie.

De inschrijving is nog niet gesloten, dus het aantal lopers kan nog oplopen. Deelnemers van de 4 en 8 Engelse mijl kunnen zich nog tot en met 5 mei inschrijven. De Kidsrun en G-run lopers kunnen zich tot en met 12 mei inschrijven, maar ook op de dag zelf. Inschrijven kan via www.meppelcityrun.nl.

Mascotte

Nieuw dit jaar is dat de City Run een mascotte heeft: Hardloop Hessie. Hessie is geen onbekende in Meppel, als mascotte van Bad Hesselingen. Hij is aanwezig tijdens de SNS Kidsrun. Door mee te lopen met de Kidsrun sponsor je het Jeugdsportfonds Meppel. Dit fonds maakt het mogelijk dat alle kinderen in Meppel kunnen sporten door bijvoorbeeld het lesgeld en eventuele sportattributen te betalen.

Voor de allerkleinsten is het hardloopevenement aangevuld met een Mini-Kidsrun van 200 meter.

De Meppel City Run is op zondag 19 mei, met de 4 en 8 Engelse mijl, aangevuld met een Kidsrun en een G-Run. Op het Prinsenplein vindt om 16.00 uur de afterparty plaats.

Testrun

Op zondag 5 mei vindt de laatste Fysiotherapie de Commissaris Testrun plaats. Zowel de beginnende loper als de meer ervaren loper, kan tijdens de testrun kijken of die er klaar voor is, of om te trainen voor een snellere tijd. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De start is om 9.45 uur bij Café Herberg ’t Plein.