Staphorst weer in poleposition voor titel na zege in Friesland

Buitenpost- Staphorst kende een uitstekende middag in en tegen Buitenpost. Het won zelf verdiend met 0-2 van de Friezen en zag koploper Sparta Nijkerk niet van laagvlieger DETO (1-1) winnen waardoor Staphorst de nieuwe koploper is met nog drie duels te gaan. Met thuisduels tegen Flevo Boys en CSV Apeldoorn en een uitbeurt bij WHC lijken drie zeges niet onoverkomelijk en gloort de titel.

Staphorst kende een pikstart bij Buitenpost en nam al in de 2e minuut de leiding via Mike Reuvers. Hij sneed naar binnen en schoot knap de 0-1 binnen waarmee hij de bezoekers een droomstart bezorgde. Staphorst voetbalde sowieso wat makkelijker dan Buitenpost, dat nog in een hveige degradatiestrijd verwikkeld is. Toch was de thuisploeg op slag van rust dichtbij de gelijkmaker toen een vrije bal van Robin Huisman de Jong via de onderkant lat het veld weer in ging.

Na rust controleerde Staphorst het duel en kwam het verdedigend eigenlijk nauwelijks in de problemen. Het wachtte geduldig op de eigen kansen en besliste het duel in de 70e minuut. Pim de Jonge kopte de 0-2 tegen de touwen waarna de zege simpel over de streep getild werd. Na afloop was het nog even wachten op het resultaat van Sparta Nijkerk, maar om 16:50 uur konden de vuisten gebald worden omdat het daar bij 1-1 gebleven was.