DOS'46 verzuimt halve finale veilig te stellen

Nijeveen- DOS'46 had vandaag een hele grote stap kunnen zetten naar de halve finale van de Ereklasse op het veld. De Nijeveners verloren thuis met 13-15 van Fortuna/Delta dat daardoor op 3 punten van DOS'46 komt. Bij winst hadden de Nijeveners samen met LDODK bovenaan gestaan en met nog 4 duels een voorsprong gehad van minimaal 7 punten op de overige ploegen.

DOS'46 begon goed aan het duel en stond voor rust steeds aan de goede kant van de score. Tot 3-3 kon Fortuna steeds op gelijke hoogte komen, maar drie treffers op rij van Harjan Visscher (2x) en Jesse de Jong bezorgde de thuisploeg een marge van drie treffers, 6-3. Vlak voor rust wisten de bezoekers met twee treffers de achterstand weer terug te brengen naar 6-5.

Na rust hielden beide ploegen elkaar tot 9-9 in evenwicht en was het voordeel steeds voor DOS'46, maar vanaf dat moment nam Fortuna het initiatief over en plaatste de ploeg uit Delft een tussensprint. Het liep uit naar een 9-12 voorsprong en leek daarmee de basis te leggen voor de zege. DOS'46 knokte zich echter terug in de wedstrijd en kwam op 13-13 weer lansgzij. In de spannende slotminuut kon het duel beide kanten op, maar bleek Fortuna de gelukkigste want met twee treffers pakte die ploeg de zege met 13-15.