Natuur in de berm opzoeken

Dwingeloo - IVN Westerveld verzorgt twee lezingen en een excursie over natuur in de berm.

Aan de orde komen onder andere wat leeft er zoal in een goed ecologisch beheerde berm, wat is nu eigenlijk een goede berm en waar hangt dat vanaf, maar ook waarom is een berm vol biodiversiteit zo belangrijk. Al deze vragen passeren de revue in deze korte cursus.

Anthonie Stip van de Vlinderstichting komt maandagavond 13 mei. De tweede avond (maandag 20 mei) gaat het over de eikenprocessierups. De eerste onderzoeksresultaten van het project Natuurlijke aanpak van de eikenprocessierups door biodiversiteit van Boermarke Wapserveen zijn inmiddels binnen. Onderzoekster Silvia Hellingman komt hierover vertellen.

Op pad

Uiteraard gaan de deelnemers de berm in om, onder leiding van Nils van Ligten, zelf te kijken wat aan planten en dieren gevonden kan worden. Deze excursie vindt plaats op zaterdagochtend 25 mei. De cursus wordt gehouden in het cultureel centrum Over Entinghe in Dwingeloo en begint om 20.00 uur.

Deelname kost 15 euro en voor niet-leden 20 euro. Aanmelden via de website www.ivn.nl/westerveld of bij Mariken Hornman 06-34979283. Het is geen probleem om voor één keer in te tekenen; uiteraard wordt dit in de betaling verrekend.